Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Νυρεμβέργη που αυτές τις μέρες φορά τα γιορτινά της έκανε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του ομολόγου της, δημάρχου Ούλριχ Μάλι.

 

Η επίσκεψη δεν είχε κάποια συγκεκριμένη αφορμή, κάποιο συνέδριο ή άλλη δραστηριότητα αλλά εντάσσεται στις τακτικές επαφές των δημάρχων των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν αδελφοποιηθεί τον Ιούνιο του 1999, τους πρώτους μήνες της θητείας του Στάθη Εριφυλλίδη στο Δήμο Καβάλας.

 

Η επίσκεψη αυτή της Δήμητρας Τσανάκα στη Νυρεμβέργη είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να δει από κοντά, να ρωτήσει και να μάθει λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να διοργανωθούν επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

 

Ας ελπίσουμε ότι κάποιες ιδέες θα είναι εφαρμόσιμες και για την Καβάλα από το 2016 και μετά γιατί η πόλη δεν έχει επωφεληθεί καθόλου στον τομέα των Χριστουγέννων από αυτή την αδελφοποίηση.

 

Η Νυρεμβέργη φημίζεται για τα Χριστούγεννά της και από πολλούς θεωρείται η καλύτερη επιλογή μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών για τις γιορτές.

 

Αυτές τις μέρες, η «καρδιά» της Νυρεμβέργης μετατρέπεται σε μια τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά με εξαιρετικές επιλογές σε φαγητό, μπύρες και κρασιά, γλυκά, διακοσμήσεις, στολίδια κλπ

 

Η αγορά αυτή έχει τη δική της παράδοση από τον 15ο αιώνα! Βάσει αυτής της παράδοσης, θα συναντήσει εκεί ο επισκέπτης τον «ξανθό άγγελο» ή αλλιώς Christkind που μοιράζει δώρα στα παιδιά, για να τα ανοίξουν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

 

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της δημάρχου Καβάλας, του προέδρου του Ελληνογερμανικού Συλλόγου «Φίλος», Σωτήρη Ξώγνου