Χαιρετίζουμε  τους συναδέλφους, εργαζόμενους και δυο  στα καταστήματα, της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην Καβάλα που απέργησαν κόντρα στα εκβιαστικά διλήμματα της Μαρινόπουλος ΑΕ, που σκοπό έχουν να τσακίσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και να μειώσουν μισθούς, να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τα πάντα στο όνομα της κερδοφορίας της.

 

Η πανελλαδική μας απεργία, είναι η πρώτη, μαζική απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας.

 

Παρά τα εμπόδια που μπήκαν από την εργοδοσία που χρησιμοποιούσε την τρομοκρατία με τα στελέχη της.

 

Παρά το κλίμα αναμονής και φόβου, που κυριαρχεί στη συνείδηση των συναδέλφων, που προσδοκώντας ανάκαμψη της εταιρείας ή χαμηλώνοντας τον πήχη των απαιτήσεων τους, θα εξασφαλίσουν την θέση εργασίας τους.

 

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας.

 

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης.

 

 Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την δική μας δύναμη, να πούμε το δικό μας ΟΧΙ, να βάλουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, την απαίτηση να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δούλοι τον 21ο αιώνα. Αποφασίζουμε, οργανώνουμε την αντίσταση και τον αγώνα μας με Γενικές Συνελεύσεις όλων των εργαζόμενων, κατάστημα το κατάστημα, συζητώντας με τους συναδέλφους μας συλλογικά.

 

  Σε κάθε κατάστημα, συζητάμε τα προβλήματα που μας απασχολούν καθημερινά, για την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις απλήρωτες ώρες, τα  κομμένα ρεπό, τις επιπλήξεις που πέφτουν βροχή, τις δυσμενείς μεταθέσεις, τις απολύσεις, να καταλήξουμε πως με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όποια άλλη μορφή δράσης επιλέξουμε θα διεκδικήσουμε από την εργοδοσία

 

  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας

 

  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν.

 

 

  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

 

  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

 

  • 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

 

  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια.

 

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εργοδοσία. Κανείς να μην μείνει ανοργάνωτος. Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας επιβάλλεται να οργανωθούμε  στο κλαδικό μας σωματείο, σωματείο που η εργοδοσία δεν έχει καταφέρει να τα βάλει στο χέρι.   Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε.

  Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!!

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Δ.Σ

ΚΑΒΑΛΑ 4/12/2015