Το θέμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα το κομμάτι εκείνο που αφορά στην ανάθεση που έκανε ο Δήμος σε ιδιώτη για τα «σπιτάκια» στο Δημοτικό Κήπο, απασχόλησε μεταξύ άλλων και τη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Η συνεδρίαση έγινε το βράδυ της Δευτέρας, την ίδια ώρα που στο Δημαρχείο συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του για ό,τι πάει να κάνει φέτος ο Δήμος στο Δημοτικό Κήπο και επισήμανε ότι το Επιμελητήριο ως φορέας δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση αλλά κυρίως δεν έχει δώσει καμία συγκατάθεση.

 

Η όλη υπόθεση φαίνεται να αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και την διοίκηση του Δήμου, καθώς ο Άγγελος Τσατσούλης διαμήνυσε προς «δεν δέχεται τετελεσμένα γεγονότα».

 

Ο κ. Τσατσούλης διευκρίνισε ότι προ ημερών, ο επιχειρηματίας Γιώργος Διπλός και η αντιδήμαρχος εκδηλώσεων Κορίνα Χιώτη Πρασσά επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο προκειμένου να ζητήσουν κατάλογο επαγγελματιών της Καβάλας, ώστε να τους ενημερώσουν για τη διαδικασία που αφορά στα σπιτάκια στο Δημοτικό Κήπο.

 

Τότε, και μόνο τότε, υπήρξε μια άτυπη και προφορική ενημέρωση του Επιμελητηρίου, το οποίο –όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας- δεν έχει δώσει σύμφωνη γνώμη στη δημοτική αρχή για τη μορφή που θα έχουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα η εμπορική δραστηριότητα στον Δημοτικό Κήπο.