Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, ο νομικός Θανάσης Δέλιος και η ψυχολόγος Μαρία Στεργίδου, παρακολούθησαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα:

 

«Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο νέο δημαρχείο Περιστερίου, στην Αθήνα.

 

Εκεί, παρουσίασαν το βίντεο των καλών πρακτικών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας στα 2,5 χρόνια λειτουργίας, με σημαντικότερη πρακτική τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης 3.500 μαθητών 17 λυκείων της Π.Ε. Καβάλας για την ενδοοικογενειακή βία.

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, άλλωστε, ήταν το πρώτο χρονικά από τα Κέντρα σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποίησε δράσεις σε μαθητές, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α, κατά τον προλογισμό του Κέντρου.

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας όπως και οι άλλες δομές είχε το δικό του χώρο παρουσίασης φωτογραφικού υλικού από τα 2,5 χρόνια λειτουργίας του.

 

Κατανοώντας την αναγκαιότητα αυτών των δομών, η οποία μάλιστα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δρομολογήσει την ένταξη τους στη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2014 - 2020 των ΕΣΠΑ, στα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών αλλά έχει επίσης διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και στο πεδίο της επαγγελματικής στήριξης των θυμάτων.

 

Επιπλέον, έχει εξασφαλισθεί με νομοθετική τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή, η συνέχιση της απασχόλησης των 271 εργαζομένων σε αυτές τις δομές μέχρι την έναρξη της χρηματοδότησης.

 

Με την υποστήριξη λοιπόν της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Καβάλας, ο οποίος αγκάλιασε την υπηρεσία αυτή από την πρώτη μέρα λειτουργίας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής, νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε γυναίκες θύματα βίας που θα βρουν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή.