Το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε και την Τετάρτη το πρωί θα κυκλοφορήσει σε σχολεία, εμπόρους και πολίτες. Ο τίτλος των εκδηλώσεων είναι: Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των ευχών, διόλου τυχαία αφού για πρώτη φορά μεταξύ των σπιτιών του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα υπάρχει και σπίτι των ευχών όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης του Δήμου και όχι μόνο να αφήνει την ευχή του η οποία θα κοσμεί τους ''τοίχους'' του σπιτιού.

 

Κάποιες από αυτές η νεράιδα των Χριστουγέννων θα τις πραγματοποιήσει ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αναδειχθεί η πιο πρωτότυπη ευχή. Το σπίτι των ζαχαρωτών -παλιό 2ο Νηπιαγωγείο- θα είναι το νέο hot spot των γιορτών για τα παιδιά αφού εκεί θα δημιουργούν ζαχαρωτές δημιουργίες.

 

Θέματα όπως η ανακύκλωση, η παράδοση κυριαρχούν. Πολλές εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και την τρίτη ηλικία. Το κοινωνικό πολυκατάστημα σε λίγες μέρες θα ανοίξει τις πύλες του. Πολλές κινηματογραφικές ταινίες και θέατρο για παιδιά και μεγάλους στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο με χριστουγεννιάτικο χρώμα. όλες οι πλατείες σχεδόν θα ζωντανέψουν μουσικά ενώ στις 27 Δεκεμβρίου η νύχτα στην πόλη γίνεται λευκή και όχι μόνο σε μια γιορτή με ξέφρενους γιορταστικούς ρυθμούς.

 

 Το πρόγραμμα ξεκινά στις 3 του Δεκέμβρη με το μικρασιάτικο έθιμο της Βαρβάρας και τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου με τα Θεοφάνια της Κεραμωτής μας. Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο ξεκινούν οι προβολές των ταινιών 11 το πρωί για μικρούς 8.30 για μεγάλους. Η ταινία θα γνωστοποιείται από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου. 

 

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο σιντριβάνι του κυκλικού ο Δήμαρχος Νέστου θα ανάψει τα φώτα των γιορτών της πόλης και του ψηλότερου δέντρου δίνοντας το σύνθημα για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων , η φιλαρμονική και ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγιάσματος μας βάζουν σε μουσικό εορταστικό παραδοσιακό κλίμα, η ξυλοπόδαρη νεράιδα μας οδηγεί στην πλατεία Παπανδρέου όπου εκεί στα φωτεινά σιντριβάνια όλοι μας θα αφήσουμε τις χάρτινες βαρκούλες των ευχών που ήδη θα έχουμε ετοιμάσει στο σπίτι ή στο σχολείο, κάποιες θα πραγματοποιηθούν άμεσα, ενώ λευκά μπαλόνια με ευχές θα πετάξουν ψηλά να συναντήσουν το έλκηθρο του Αη- Βασίλη.

 

Εμψυχωτές θα διασκεδάσουν τα παιδιά βάζοντάς τα στο πνεύμα των γιορτών. Στην πλατεία Ηρώων θα στηθεί πλούσιο λαϊκό γλέντι από ζωντανό μουσικό σήμα ενώ ο Δήμος θα προσφέρει ντόπιο κόκκινο κρασί. Το καρουζέλ, το τρενάκι αλλά κι ένα τρενάκι για πιο μικρά παιδιά ξεκινούν τις μαγικές τους διαδρομές.

 

Φέτος το σύνθημα του Δήμου για τις γιορτές είναι.....Ας ξεχωρίσουν τα σημαντικά!!!!

(δελτίο Τύπου)

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ