Το πρωί της Δευτέρας (05/06), ένας άνδρας έριξε στη θάλασσα στο λιμάνι της Καβάλας, έναν αδέσποτο σκύλο που είναι γνωστός στους κατοίκους της πόλης και έχει το όνομα Σπύρος.

 

Το Φιλοζωικό σωματείο της Καβάλας “Αίσωπος” εξέδωσε ανακοίνωση και ενημέρωσε πως θα καταθέσει μήνυση.

 

Το σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων “αύριο το πρωί ο Αίσωπος με εκπρόσωπο του την Πρόεδρο κ. Δέσποινα Αβραμίδου, θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου στο Λιμεναρχείο Καβάλας για την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο Σπύρος και θα ζητήσει να παρθεί το υλικό από όλες τις κάμερες της περιοχής, ώστε να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

 

Ο Σπύρος είναι ένα από τα αγαπημένα αδέσποτα της πόλης και μεγάλος σε ηλικία. Κανένα από αυτά τα αδέσποτα που χρόνια ολόκληρα ζουν και περπατούν ανάμεσά μας, όπως και ο Σπύρος, δεν έδωσε αφορμή για επιθετικότητα χωρίς τα ίδια να έχουν  πρώτα δεχτεί απρόσμενα πρόκληση και επίθεση από ορισμένους απολίτιστους που νομίζουν πως ο πλανήτης τους ανήκει!

 

Η κακοποιητική αυτή πράξη απέναντι στο Σπύρο δεν έχει δικαιολογία. Το σοκ που υπέστει ο Σπύρος και ο κίνδυνος που διέτρεξε η ζωή του από αυτόν τον "άνθρωπο" πρέπει να τιμωρηθεί. Χρειαζόμαστε μάρτυρες που είδαν το περιστατικό και όποιον γνωρίζει τα στοιχεία του ώστε ο Αίσωπος να προβεί σε καταγγελία - μήνυση εις βάρος του. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει και ήταν παρών στο συμβάν να μας στείλει μήνυμα.”