γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Η Αναγέννηση Λιμεναρίων είχε μία πολύ ιδιαίτερη ποδοσφαιρική σεζόν στην Α’ ΕΠΣ Καβάλας.

 

Η ομάδα είχε έναν κακό πρώτο γύρο σε συγκομιδή βαθμών. Αν και υπήρξαν κάποια καλά παιχνίδια από την Αναγέννηση, λόγω απειρίας περισσότερο δεν μετουσιώθηκαν οι καλές εμφανίσεις σε βαθμούς.

 

Η Αναγέννηση ήταν για μεγάλο διάστημα στην προτελευταία θέση και προσπαθούσε να διατηρηθεί όσο πιο κοντά γινόταν με τις ομάδες που ήταν εκτός ζώνης υποβιβασμού.

 

Στο δεύτερο γύρο τα Λιμενάρια είχαν άλλη εικόνα, καθώς με τη μεταγραφή του Έρβιν Πεπκολάι αλλά και το δέσιμο των ποδοσφαιριστών ήρθαν και τα αποτελέσματα. 

 

Στο χώρο του κέντρου που υπήρξαν κενά στον πρώτο γύρο, στο δεύτερο γύρο είδαμε περισσότερη συνοχή, με τις γραμμές να είναι πιο κοντά πλέον και την ομάδα να είναι δεμένη.

 

Ο σύλλογος έκανε μεγάλη αντεπίθεση, κέρδισε πολλούς βαθμούς και αν και οι βασικοί του αντίπαλοι έκαναν επίσης καλό δεύτερο γύρο, κατάφερε τελικά να σώσει την κατηγορία.

 

Οι άνθρωποι του συλλόγου τονίζουν πως η κατηγορία φέτος ήταν αρκετά δύσκολη, με ποιοτικές ομάδες, αλλά ο βασικός στόχος επετεύχθη και υπογραμμίζουν πως δεν έχουν κανένα παράπονο από τη διαιτησία που ήταν πολύ καλή και γενικότερα από το πρωτάθλημα.

 

Επίσης οι άνθρωποι της ομάδας ευχαριστούν τον πρώην πρόεδρο και την παλιά διοίκηση για τη μεγάλη στήριξη στη φετινή προσπάθεια, αλλά και τους Χρήστο Λορέντζο και Αυγουστή Κοντογεωργίου για την προσφορά τους.

 

Ο σύλλογος ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας που στήριξε πολύ τους ποδοσφαιριστές όλη τη σεζόν και στήριξε στα δύσκολα.

 

Η Αναγέννηση θέλει να επενδύσει στις ακαδημίες της. Ο σύλλογος έχει αυτή τη στιγμή 73 παιδιά στα μικρά τμήματα του και πάνω σε αυτά τα παιδιά θέλει να χτίσει μία βάση για να έχει η ομάδα ένα ανταγωνιστικό σύνολο με ποδοσφαιριστές κυρίως από τα σπλάχνα της.

 

Αν και είναι νωρίς για να μιλήσουν τα σωματεία για στόχους για τη νέα σεζόν, καθώς δεν υπάρχει εικόνα για τη διαμόρφωση των ρόστερ όλων των ομάδων, τα Λιμενάρια θέλουν ξανά την παραμονή και ίσως κάτι περισσότερο αυτή τη φορά, να είναι δηλαδή στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣ Καβάλας τη σεζόν 2023-2024.