Με μία ιστορική αναδρομή, καλεί το λαό να "αρνηθεί νέα βάρη στις πλάτες του" η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου. 

 

Συγκεκριμένα, δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Από το 1979 (!) οι αστικές κυβερνήσεις έδειξαν την πρόθεσή τους να διαχειρίζονται την γη και την ακίνητη περιουσία του λαού με τρόπο που να συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους και να φέρνει νέα έσοδα από το ξεζούμισμα του.

 

Η τελευταία μετεξέλιξη των νομικών φορέων που είχαν αυτό το στόχο είναι η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. που θεσμοθετήθηκε το 2011 με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Στην ΕΤ.Α.Δ. παραδόθηκαν και σημαντικά ακίνητα του νησιού. Καμιά δημοτική παράταξη εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν αντιστάθηκε σε αυτή την εξέλιξη.  

 

Σήμερα μάλιστα η διοίκηση του δήμου θριαμβολογεί για την υπογραφή της απευθείας εκμίσθωσης-ενοικίασης του 1ου ορόφου  του κτιρίου που στεγαζόταν η εφορία, αψηφώντας ότι αυτό κτίστηκε σε δημοτικό οικόπεδο και τώρα ο λαός του νησιού θα πληρώνει 15.223,68 € ετησίως στην ΕΤΑΔ για τη χρήση του.

 

Επιχαίρουν μαζί με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες για την εξασφάλιση χώρου για το Ειρηνοδικείο, ζήτημα που είχαν χρέος να λύσουν χωρίς να ξαναβάζουν το χέρι στην τσέπη του φορολογούμενου αφού το ενοίκιο φτάνει στα 17.185 € για το ισόγειο του κτιρίου όπου αναμένεται να στεγαστεί.

 

Με τον ίδιο τρόπο χειρίστηκαν και την στέγαση της Πυροσβεστικής.

 

Έτσι κι αλλιώς ο λαός πληρώνει το 95% των φόρων στην πατρίδα μας και με τέτοιες «λύσης» της συμφοράς τον υποχρεώνουν να ξαναπληρώσει για ότι του ανήκει.

 

Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχουν πείσει κανέναν για την ανάγκη ενοικίασης χώρου για τις υπηρεσίες του δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση αρνείται να φορτωθούν και άλλα βάρη στις πλάτες των δημοτών.

 

Αυτού του είδους οι επιλογές, όμως, είναι μια καθημερινότητα για τις δημοτικές αρχές όπως της Θάσου, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις κατευθυντήριες γραμμές στην ιδιωτικό- οικονομική λογική λειτουργίας των δήμων, στις ράγες  της πλήρους ιδιωτικοποίησης της λαϊκής περιουσίας και των υπηρεσιών του δήμου.

 

Καλούμε τον Λαό να καταδικάσει τις επιλογές που έχουν τέτοια λογική, να αρνηθεί νέα βάρη στις πλάτες του και να κοκκινίσει όλες τις κάλπες από εδώ και πέρα.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Νίκος Χρυσάφης

Χαρίκλεια Κυριατζίδου

Λάμπρος Λαμπρινίδης

(δελτίο Τύπου)