Το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου επισκέφθηκε ο εθνικός προπονητής σκοποβολής κ. Νικόλαος Βουδούρης

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του σχολείου:

 

Στα πλαίσια των δράσεων της αυταξιολόγησης της σχολικής μονάδας επισκέφτηκε το σχολείο μας ο εθνικός προπονητής σκοποβολής κ. Νικόλαος Βουδούρης.

 

Το σύγχρονο σχολείο αποτελεί έναν χώρο διαδραστικής μάθησης που συνδυάζει γνώσεις  και δεξιότητες με βιωματική προσέγγιση.

 

Έτσι, την Πέμπτη 11 Μαΐου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο ομοσπονδιακός προπονητής σκοποβολής Νικόλαος Βουδούρης στα πλαίσια της ενότητας «Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση».

 

Ο κ. Νικόλαος Βουδούρης είναι παράλληλα και  ομοσπονδιακός προπονητής αθλητών ΑΜΕΑ στο άθλημα της σκοποβολής.

 

Αθλητές του έχουν συμμετάσχει σε Βαλκανικούς, ευρωπαϊκούς, παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αγώνες. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχους αγώνες και ως κριτής, ενώ υπήρξε αμισθί και προπονητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

 

Τέλος, συγκαταλέγεται στα πιστοποιημένα στελέχη της Σκοπευτικής ομοσπονδίας Ελλάδας, στα οποία δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας άδεια για ενημέρωση στα σχολεία αρμοδιότητας του.

 

Ο καλεσμένος ενημέρωσε τους μαθητές για το Ολυμπιακό άθλημα της σκοποβολής – το οποίο έφερε στη χώρα υψηλές διακρίσεις-, σε δύο κατευθύνσεις: αφενός σχετικά με το άθλημακαι τα ιδιαίτερα στοιχεία του και αφετέρου για τα επιδιωκόμενα οφέλη στον ψυχολογικό, κοινωνικό και βιολογικό τομέα  και τις φυσικές και διανοητικές δεξιότητες που καλλιεργούνται με αυτό. Τέλος,  ο κ Βουδούρης «προπόνησε» τους μαθητές μας σε προσομοιωτή στο εν λόγω άθλημα.

 

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ. Καϊπάκη Βαλασία, η οποία μεσολάβησε γι αυτή την επίσκεψη του καλεσμένου μας και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Λιμένα, ο οποίος επωμίστηκε τα έξοδα της επίσκεψης.

(δελτίο Τύπου)