Από το Ε.Κ. (Εργαστηριακό Κέντρο) Καβάλας ως 01/09/2016 θα υλοποιηθεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση ΚΑ1, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

 

Τίτλος εγκεκριμένου σχεδίου: «Immigrant-friendly vocational education».

 

Κύριος σκοπός του προγράμματος:  Η κατανόηση του μεταναστευτικού ζητήματος και η συμβολή μιας φιλικής μεταναστευτικής επαγγελματικής  εκπαίδευσης   στην καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προβλέπεται να γίνουν μετακινήσεις - ροές προσωπικού-εκπαιδευτικών ΕΚ προς:

 

Γερμανία (Weilheim),  6 άτομα, 7-11 Δεκεμβρίου 2015.

Τουρκία (Mersin) 6 άτομα, 18-22 Απριλίου 2015.

 

Κατά τις συναντήσεις θα γίνει ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δυο χωρών κάθε φορά, καλές πρακτικές που εφαρμόζονται ώστε η  επαγγελματική εκπαίδευση να είναι φιλική για τους μετανάστες καθώς και παρατήρηση εν ώρα εργασίας στα ιδρύματα υποδοχής.

 

Τα οφέλη από την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ προσδοκούμε να είναι πολλά για το Ε. Κ. Καβάλας και την τοπική κοινωνία.

 

Οι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με Ευρωπαίους συναδέλφους τους, να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς παιδαγωγικού περιεχόμενου, ιδιαίτερα δε σχετικά με το προς τους μετανάστες καίριο ζήτημα μιας επαγγελματικής εκπαίδευσης φιλικής και να πειραματιστούν σε νέες διδακτικές μεθόδους.

 

Το Πρόγραμμα Erasmus+ εξάλλου, δίνοντας στην τοπική κοινωνία τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής και εμπλοκής γονέων, φορέων, δήμου κ.ά. επιδιώκει να φέρει κοντά τους ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς.

 

Ο

Διευθυντής Ε.Κ. Καβάλας

Ναλμπάντης  Λ. Στέφανος

Διπλ. Ηλ/γος  Μηχ/κος  M.Sc

 

 

Τι είναι το Εργαστηριακό Κέντρο

Το Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας υποστηρίζει εργαστηριακά όλους τους τομείς των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ - IEK που λειτουργούν στην Καβάλα και λειτουργεί στο σχολικό κτίριο που βρίσκεται στο Περιγιάλι Καβάλας (Περιγιάλι 1 Τ.Κ. 65201)

Το ΕΚ Καβάλας έχει την ευθύνη για την λειτουργία των εργαστηρίων των σχολείων που στεγάζονται στο Σχολικό Συγκρότημα και είναι τα 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, Εσπερινο Γυμνάσιο, ΙΕΚ Καβάλας καθώς των εργαστηρίων του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας που βρίσκονται σε ξεχωριστό σχολικό συγκρότημα.