Αναφορά στις επιπτώσεις που έχει στην τουριστική διακίνηση η ζητούμενη βίζα στην Τουρκία, έκανε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στην οποία είναι αντιπρόεδρος.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:

 

«Κύριε Υπουργέ, καλώς ήλθατε στις εργασίες της Επιτροπής. Όταν πριν λίγο καιρό ερωτήθηκα από διπλωμάτη για το πώς εμείς οι βουλευτές αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του διπλωμάτη και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Εξωτερικών, είχα πει ότι αυτή μοιάζει με την αθέατη πλευρά του φεγγαριού. Φωτίζει μεν, αλλά η αθέατη πλευρά παραμένει μια πραγματικότητα.

 

Ως εκ τούτου, θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την Επιτροπή να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, παρατηρητικοί και φειδωλοί όσον αφορά την επιζητούμενη συνοχή που πρέπει να έχει όλο το κοινοβουλευτικό σώμα, αλλά και το σώμα αυτής της Επιτροπής. Γιατί τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι πάνω από αντιπαραθέσεις και λογικές, ως ένα βαθμό, αντιπαλότητας.

 

Θα ήθελα να σταθώ, επιτρέψτε μου - με εκτίμηση στο πρόσωπο της κυρίας Μπακογιάννη – στην τοποθέτηση της. Έχοντας χρηματίσει η ίδια Υπουργός Εξωτερικών, περίμενα τη συνεισφορά σας επί ουσιαστικών κυρία Μπακογιάννη θεμάτων, και όχι να αδικήσετε τον εαυτό σας πρωτίστως αλλά και τις εργασίες της Επιτροπής, υπεισερχόμενη σε θέματα που έχουν σχέση με αξιολόγηση τίτλων ως εάν επρόκειτο για μια ακαδημαϊκή έδρα και όχι επιτροπή της Βουλής. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και σπαταλήθηκε νομίζω, άσκοπα.

 

Κύριε Υπουργέ να θέσω ένα ερώτημα. Από δημοσιεύματα διαβάσαμε ότι πρόκειται να γίνει έλεγχος και σε πολίτες της Ε.Ε., στη διακίνηση ανάμεσα σε χώρες κράτη της Ε.Ε.. Ισχύει αυτό; Και ένα δεύτερο ερώτημα, τι γίνεται με τη περίπτωση της ζητούμενης βίζας σε σχέση με την Τουρκία; Αυτό θα έχει επίπτωση και στην τουριστική διακίνηση στη Βόρεια Ελλάδα, γιατί αυτή είναι η ζωτική περιοχή από όπου προέρχομαι. Ευχαριστώ.»