Την Κυριακή (14/05) στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Καβάλας ανάμεσα σε Βύρωνα Καβάλας και Άρη Πηγών.

 

Ο μεγάλος τελικός θα αρχίσει στις 17:00 το απόγευμα.

 

Σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Η Επιτροπή Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας αποφάσισε να ορίσει τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας περιόδου 2022-2023, ανάμεσα στο ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και τον ΑΡΗ ΠΗΓΩΝ, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στις 17:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Καβάλας "Ανθή Καραγιάννη".

 

Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου, αφού κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα του ΝΕΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ στον ημιτελικό (είχε προηγηθεί ο πρώτος ισόπαλος αγώνας με 2-2 στο "Βερούλειο" Γήπεδο) μέσα από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, εκεί που πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Νάσος Αθανασίου.

 

Από την πλευρά του, ο ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ έγραψε ιστορία με την πρόκριση του στον τελικό, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε έναν τελικό Κυπέλλου. 

 

Στον επαναληπτικό αγώνα του 2-0 των Πηγών, ο ΑΡΗΣ γνώρισε "γλυκιά" ήττα με 3-2 στο γήπεδο της Ελευθερούπολης από τον τοπικό ΟΡΦΕΑ και έτσι πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

 

Πλέον, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο μεγάλο τελικό της Κυριακής 14 Μαΐου, σε μία αναμέτρηση που είναι βέβαιο πως θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και θέαμα υψηλού επιπέδου, με συμμετέχουσες δύο μεγάλες ομάδες του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου που κυνηγούν μία ιδιαίτερη και άκρως σημαντική διάκριση για την ιστορία τους.”