Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά, κύρια στοιχεία του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές.

 

Σε πραγματικό χρόνο στην διάρκεια της κακοκαιρίας θα υπάρχει επικαιροποίηση της πρόγνωσης με νεότερα δεδομένα στο www.meteokav.gr

 

Αύριο Τετάρτη, αρχικά κατά το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται από νότια ένα πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού, τοπικά και πρόσκαιρα εξάρσεις έντονης βροχής.

 

Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή  βελτίωση και θα παρουσιαστούν και ανοίγματα τοπικά.

 

Στην συνέχεια κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές-μπόρες (μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες), μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων σε ορεινές περιοχές και πεδινά τμήματα κοντά σε αυτές και στην Θάσο.

 

Έπειτα κατά τις βραδινές ώρες φαίνεται το ίδιο μοτίβο με πιθανότητα γενικευμένου περάσματος βροχής από τα νότια που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού μετά μέσα στην νύχτα ίσως υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση.

Όμως  το ξημέρωμα-πρωινές ώρες της Πέμπτης κι από τα νοτιοδυτικά αναμένεται νέο πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού και φαίνεται να έχει έμφαση σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και στα νοτιότερα τμήματα του νομού, τοπικά έντονες εξάρσεις (μικρή πιθανότητα ηλεκτρικών σε θαλάσσια τμήματα).

 

Στην συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τοπικά ανοίγματα όμως κατά τις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Πέμπτης υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες στα ορεινά και σε πεδινά γύρω από αυτά και στα βόρεια τμήματα του νομού, μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα.

 

Την Παρασκευή η αστάθεια θα αποκτήσει ξανά τυπικά χαρακτηριστικά κι έτσι τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες κυρίως στα ορεινά και σε πεδινά γύρω από αυτά καθώς και στο βόρειο κομμάτι του νομού.

 

Το Σαββατοκύριακο η αστάθεια υποχωρεί ωστόσο η πιθανότητα για πρόσκαιρα  τοπικά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές δεν θα εκλείψει.

 

Για ζωντανή ενημέρωση επισκεφθείτε το www.meteokav.gr