Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν ένα «χάος» στο κέντρο της πόλης μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων.

 

Η αστυνομία της Καβάλας ενημέρωσε ότι οι εργασίες αρχίζουν από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

 

Θα εκτελούνται κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου, από τις 7 το πρωί και μάλλον καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας ενώ η σχετική σήμανση θα μένει και τις βραδινές ώρες.

 

Η κίνηση θα διακόπτεται σταδιακά από τη συμβολή της Ερυθρού Σταυρού με την Μητροπολίτου Χρυσοστόμου μέχρι τον κόμβο του Φαλήρου.

 

Τα έργα θα γίνονται κάθε μέρα στη μία λωρίδα του ενός ρεύματος και θα προχωρούν αναλόγως με την πρόοδο του έργου. Έτσι η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί στην οδό Ερυθρού Σταυρού αλλά θα περιορίζεται το πλάτος του δρόμου.

 

Ωστόσο, θα διακοπεί τελείως η κίνηση στις κάθετες οδούς από το Φάληρο έως το πάρκινγκ και συγκεκριμένα, στην ανώνυμη οδό από την Ερυθρού στη Βενιζέλου (ύψος αρχοντικού Κραντονέλη και Δημοτικού Ωδείου), στην οδό Βότση (Goodys), στην οδό Ηπείρου, την οδό Δαγκλή και την οδό Μητροπόλεως.

 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά μόνο στο σκέλος των οδών από Βενιζέλου έως Ερυθρού και θα ισχύσει όταν εκτελεστούν οι εργασίες στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, από το κέντρο προς Φάληρο.

 

Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, υπολογίζεται ότι τα συνεργεία θα εργάζονται περίπου μία εβδομάδα σε κάθε λωρίδα, ώστε σε διάστημα ενός μήνα να καλυφθούν και οι τέσσερις λωρίδες των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.

 

Εκτιμάται ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανή η αποπεράτωση του έργου στις 20 ημέρες, πράγμα που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα από τη βροχή αλλά και τις παγωνιές, δεδομένου ότι δεν είναι ενδεδειγμένη λύση η ασφαλτόστρωση με παγωνιά.

 

Τα μεγάλα ζόρια θα έρθουν με την σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον κόμβο του Φαλήρου. Η Τροχαία υπολογίζει ότι για λίγες ώρες μέσα σε μία ημέρα θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων που κατευθύνονται από την Χρυσοστόμου Σμύρνης προς την Βενιζέλου και την 7ης Μεραρχίας, με παράλληλη εκτροπή προς την Ερυθρού Σταυρού.

 

Το έργο έχει αναλάβει να εκτελέσει η «κοινοπραξία Στυλιανίδης Α.Ε.» η οποία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει δύο μέρες νωρίτερα για τις μέρες και ώρες που θα σταματάει η κυκλοφορία στον κόμβο Φαλήρου.