Στις 9:30 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο Δημοτικό Κήπο της Καβάλας έχει προγραμματιστεί φέτος η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων.

 

Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος στις 7 το απόγευμα της μεγάλης Παρασκευής θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Μουσικής του Δήμου και στρατιωτικού αγήματος, από τις οδούς Βενιζέλου - Κόμβου Φαλήρου - Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου, με προορισμό τον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

 

Στο συγκεκριμένο σημείο θα καταφθάσουν στις 9.30 μ.μ., ταυτόχρονα με την πομπή από τον μητροπολιτικό Ναό του αγίου Ιωάννη, και οι πομπές των Επιταφίων των Ιερών Ναών αγίου Παύλου, αγίου Νικολάου και αγίου Γεωργίου Καβάλας.

 

Για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων της τελετής, ή οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχε ανασταλεί λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, ήδη έχει υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας.