Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης, που σε συνεργασία με το ΓΕΛ Χρυσούπολης ανέβασαν το «Στον πηγαιμό για την Ιθάκη …συνάντησε τον covid- Tάκη».

 

Λεπτομέρειες για αυτό το θεατρικό «ταξίδι» αναφέρει ο Βασίλης Ξανθόπουλος στην ομάδα των Πολιτών Δήμου Νέστου στο Facebook:

 

"To ταξίδι από και προς την Ιθάκη τελείωσε.

 

Στον πηγαιμό για την Ιθάκη τον διώξαμε τελικά τον Τάκη.

 

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν στην θεατρική μας παράσταση δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράστασή τους στα παιδιά.

 

Ζητάμε συγνώμη από όλους εσάς που και στην παράσταση της Παρασκευής και στις παραστάσεις του Σαββάτου δεν μπορέσατε να βρείτε θέση και δεν παρακολουθήσατε τελικά την παράσταση.

 

Σας κλείνουμε ραντεβού με την ομάδα μας τον επόμενο Απρίλιο και ελπίζουμε να σας ξανασυναντήσουμε.

 

Ευχαριστούμε θερμά

 

- Τους γονείς των μαθητών της θεατρικής ομάδας που κάθε Σάββατο έφερναν και έπαιρναν τα παιδιά τους από το σχολείο και κάποιοι από αυτούς συνέβαλαν είτε με προσωπική εργασία είτε με προσφορές στην προσπάθειά μας.

 

- Την κ. Αρετή Νάσου που εδώ και μια πενταετία είναι μέλος της ομάδας και χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να ανέβει καμία από τις παραστάσεις μας. Άψογα σκηνικά, υπέροχα κοστούμια και πάντα κοντά σε κάθε ανάγκη των μαθητών.

 

- Την κ. Σεμερτζίδου Μαρία για το ράψιμο κουστουμιών και την κατασκευή και το στήσιμο των σκηνικών και για την πολύτιμη βοήθεια σε όλες τις παραστάσεις.

 

- Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων για το χρηματικό ποσό που δαπάνησαν και για τα κεράσματα στις πρόβες.

 

- Το κατάστημα Vonikaki Dora Photography για την βιντεοσκόπηση της παράστασης και τις φωτογραφίες.

 

- Την κ. Ηλιάδου Φένια για τη φωτογράφηση της παράστασης.

 

- Το Τυπογραφείο Κοψίδας για τις αφίσες και το πανό.

 

- Την κ. Διαμαντίδου Μελίνα και τον κ. Πιπεράκη Στέλιο για την κατασκευή και το στήσιμο των σκηνικών.

 

-Τον κ. Τοκατλίδη Γιάννη για την βοήθεια στο κουβάλημα και στο στήσιμο των σκηνικών.

 

- Την κ. Σαχπαζίδου Σούζη για το ράψιμο κοστουμιού.

 

- Τον Κλοκίδη Δημήτρη και την Κοκκινίδου Χρύσα για τις ζωγραφιές στην πρόσκληση.

 

- Το κατάστημα ERGOHOME Θωμαΐδη για τα τραπεζάκια και τις καρέκλες.

 

- Το κατάστημα ΕΜΙΝΙΔΗΣ για τα φελιζόλ.

 

- Το COFFEE.HAUS για το στήσιμο του πανό.

 

- Τους παλιούς μαθητές που συμμετείχαν στην θεατρική ομάδα που θα ανέβαζε το έργο το 2019, αλλά δεν μας το επέτρεψε η καραντίνα και ο covid λίγο πριν τις παραστάσεις.

 

- Τους χορηγούς της παράστασης που δεν παίχτηκε λόγω covid και καραντίνας το 2019.

 

-Όλους όσοι με κάποιον τρόπο βοήθησαν την ομάδα μας σε αυτήν μας την προσπάθεια και πιθανόν ξεχνάμε.

 

- Τις Διευθύνσεις των δύο σχολείων και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου κ. Παπατζικάκη για την πολύτιμη βοήθειά της σε όσα χρειαστήκαμε.

 

- Τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο σχολείων για την αναστάτωση που ίσως προκαλέσαμε στον προγραμματισμό των μαθημάτων την εβδομάδα των παραστάσεων.

 

- Και φυσικά το Δήμο Νέστου και τον Δήμαρχο κ. Μιχαηλίδη Σάββα για την πολύτιμη αρωγή τους στην προσπάθειά μας. Μας παραχωρήθηκε το Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης για σχεδόν 10 ημέρες, φορτηγά του Δήμου για τη μεταφορά των σκηνικών και φρόντισαν για την καθαριότητα του θεάτρου τις μέρες των παραστάσεων.

 

Επίσης όταν διαπιστώθηκε ότι έλειπε η σκάλα του θεάτρου, τακτοποιήθηκε άμεσα με την κατασκευή καινούργιας μέσα σε μια ημέρα και έτσι δεν προβληματιστήκαμε στη διάρκεια των παραστάσεων.

 

Εκτός από το Δήμαρχο ευχαριστούμε και τους κυρίους, Κάππα Αδαμάντιο, Κιοτζένη Γιώργο, Κογκαλίδη Ζήση και Χιώτη Κωνσταντίνο.

 

Η θεατρική ομάδα του

2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης

και του

ΓΕΛ Χρυσούπολης"