Την Κυριακή (02/04) στις 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία της Καβάλας για την παρουσίαση υποψηφίων του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη την ίδια ημέρα στην πόλη.

 

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και το ΚΚΕ Καβάλας.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων της Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/4 ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Συνάδελφοι/σες Το φασιστικό κόμμα-έκτρωμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη, ανακοινώνει παρουσίαση 

υποψηφίων για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, στην πόλη μας, την Κυριακή 2/4.

 

Οι δολοφόνοι των εργατών και των μεταναστών, οι εγκληματίες ναζιστές που είναι γνωστά τσιράκια των μεγάλων αφεντικών, που έστηναν δουλεμπόριο στις πλάτες των εργατών με 17€ μεροκάματο την στιγμή που τα σωματεία παλεύαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, που επιτίθονται σε κάθε αγωνιστή, στα εργατικά σωματεία και στους αγωνιστές – συνδικαλιστές, που μέσα στην Βουλή ψήφιζαν νομοσχέδια υπέρ των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, προσπαθούν ακόμη μια φορά να ρίξουν το δηλητήριό τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων!

 

Οι εργαζόμενοι ακόμα θρηνούμε τον χαμό του εργάτη και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε την ώρα που πήγαινε για ένα μεροκάματο. 

 

Είναι φρέσκια στην μνήμη μας η δολοφονική επίθεση στους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

 

Το σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους, τους “κλείνει το μάτι“ ακόμα μια φορά.

 

Προσπαθούν να τους προβάλλουν σαν “αντισυστημικούς”, αυτούς που αναλαμβάνουν «εργολαβίες» και «αποστολές», ακριβώς για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» του συστήματος.

 

Τους μετράνε σαν προεκλογική και μετεκλογική «αριθμητική». Τώρα που ξεχειλίζει η οργή μετά και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τώρα που αυτή η οργή μετατρέπεται σε αγώνα, οι μεγαλοεργοδότες και οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν να φέρουν στο προσκήνιο τα σκυλιά τους. 

 

Τους ναζί δολοφόνους. Αυτούς που, όποτε ο λαός πάει να

υψώσει κεφάλι, χτυπάνε με οποιοδήποτε τρόπο το μαζικό και οργανωμένο κίνημα των εργαζομένων. Προσπαθούν να διοχετεύσουν την δικαιολογημένη οργή του λαού και την αγανάκτηση της νεολαίας, στα αποβράσματα της κοινωνίας μας. 

 

Δεν θα τους περάσει!

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, όλο τον λαό της Καβάλας να δείξει την αντίθεση του στα μορφώματα των Κασιδιάρηδων και των Λαγών. 

 

Να μην έχουν τόπο να σταθούν οι δολοφόνοι των συναδέλφων μας και των παιδιών μας!

 

ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ”

 

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Καβάλας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Πλησιάζουν εκλογές και βγήκαν τα ναζιστικά μορφώματα, δεκανίκια του συστήματος, ξανά στο μεϊντάνι. 

 

Πληροφορηθήκαμε ότι τις επόμενες ημέρες το «κόμμα» του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη σχεδιάζει να κάνει παρουσίαση υποψηφίων για την Ανατ. Μακ. και Θράκη στο κέντρο της Καβάλας. 

 

Τα απομεινάρια του απόπατου της Χρυσής Αυγής νομίζουν ότι μπορούν με την παρουσία τους να δηλητηριάσουν την πόλη της Καβάλας, την πόλη της προσφυγιάς, του εργατικού κινήματος και του αντιφασιστικού αγώνα.

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως μετά από το έγκλημα στα Τέμπη, με τους χιλιάδες εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές που πλημύρισαν τους δρόμους οργανωμένα στην Καβάλα και σε όλη την Χώρα με αποφάσεις από τις ομοσπονδίες τους, τα εργατικά κέντρα, με αποφάσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια, διατρανώνοντας το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», όλα τα αστικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους έβαλαν

για ακόμα μια φορά μπροστά την «αντισυστημική δεξιά».

 

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα αστικά ΜΜΕ προσπάθησαν να συσχετίσουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας με την εποχή που οι ίδιοι κλωσούσαν το αυγό της Χ.Α. έξω από την Βουλή. 

 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας από την μεριά του, δήθεν αγωνιούν για την «ενίσχυση αντισυστημικών κομμάτων». Μέχρι και δημοσκόπους-εκλογολόγους επιστράτευσαν για να στηρίξουν την θεωρία τους για το δήθεν «αντισυστημικό κόμμα» του εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη.

 

Το έργο το ξέρουμε καλά. Όποτε το σύστημα τους έχει ανάγκη ψάχνει κατακάθια μέσα στο βούρκο για να τα αξιοποιήσει. Τόσα χρόνια μέσα στην Βουλή, όταν ήταν για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, οι «αντισυστημικοί» ψήφιζαν με τα δυο τα χέρια. 

 

Έξω από την Βουλή οργάνωναν δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών σωματείων, σε κομμουνιστές. 

 

Δολοφονούσαν αγωνιστές και μετανάστες. Φυσικά οι υπηρεσίες τους δεν έμειναν «απλήρωτες», αφού φρόντισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να καθυστερήσουν οι δίκες για την Χ.Α., για να πέσουν όσο το δυνατόν στα μαλακά οι εγκληματίες.

 

Τις προηγούμενες εβδομάδες βλέπαμε το σόου στην Βουλή για το δήθεν μπλοκάρισμα στο μόρφωμα Κασιδιάρη. Ξέρουμε καλά όμως ότι την Χ.Α. ο λαός την τσάκισε, όπως θα τσακίσει και τα απομεινάρια της. 

 

Η Καβάλα έχει μακριά ιστορία αγώνων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα επιτρέψουν τα μιάσματα να βρωμίσουν την πόλη μας.

 

Ούτε στην Καβάλα ούτε πουθενά.”