Νέο καλαθοφόρο όχημα απέκτησε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 ο Δήμος Καβάλας.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Καβάλας:

 

Παραδόθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στον Δήμο Καβάλας, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, το νέο καλαθοφόρο όχημα, το οποίο αποτελεί μέρος προμήθειας 9 ειδικών μηχανημάτων, συνολικού κόστους 1 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

 

Ειδικοί της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας έκαναν επίδειξη λειτουργίας του οχήματος, το καλάθι του οποίου μπορεί να ανυψώνεται στα 11,5 μέτρα και έχει ευελιξία κίνησης σε μικρούς δρόμους γειτονιών.

Ο Δήμος Καβάλας έχει προμηθευτεί ήδη δύο υπερσύγχρονων αλατοδιανομέων (ειδικών μηχανημάτων ρίψης αλατιού σε περιπτώσεις χιονόπτωσης) και μιας υπερκατασκευής Αποκατάστασης Ασφάλτου και Επισκευής Δρόμων (ασφαλτοστρώνει μικρές επιφάνειες).

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου, μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το σύνολο της προμήθειας, δηλαδή να παραδοθούν στον Δήμο: 

 

Ένα Φορτηγό διαξονικό, ανατρεπόμενο, με γερανό και αρπάγη,

 

Ένα Απορριμματοφόρο όχημα τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 6κ.μ.,

 

Ένα Απορριμματοφόρο όχημα τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 8κ.μ., και

 

Δύο Απορριμματοφόρα οχήματα τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 12κ.μ..

 

Τόνισε ότι με μελλοντική ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ο Δήμος θα μπορέσει να αντικαταστήσει όλον τον πεπαλαιωμένο στόλο οχημάτων του, των οποίων οι βλάβες είναι συχνές και οι αποκαταστάσεις κοστίζουν ακριβά και στερούν από τις Δημοτικές Υπηρεσίες σημαντικά εργαλεία για μακρύ χρόνο.

 

Σημείωσε, τέλος, ότι ο Δήμος βρίσκεται στη διαδικασία προμήθειας:

 

εξοπλισμού της Μονάδας Κομποστοποίησης των Κρηνίδων, ύψους 186.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, και

 

κομποστοποιητή απορριμμάτων, μηχανημάτων πρασίνου κ.α, ύψους 405.000 ευρώ, από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)