γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Ο τελευταίος αγώνας των play out της Α2 μπάσκετ γυναικών ανάμεσα σε Πάνθηρες Καβάλας και Πανόραμα διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης (22/03) στην Καλαμίτσα.

 

Η σειρά πριν το σημερινό αγώνα ήταν στο 2-2 και όποια ομάδα νικούσε στο τελευταίο παιχνίδι θα κέρδιζε και την παραμονή της στην Α2 κατηγορία.

 

Οι Πάνθηρες επικράτησαν με 61-43, έκαναν το 3-2 και δίκαια θα είναι στην Α2 και την επόμενη σεζόν.

 

Στην 1η περίοδο οι καλές άμυνες και η νευρικότητα στην επίθεση κυριάρχησαν στις δύο πλευρές. Οι Πάνθηρες ήταν καλύτεροι και σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν προβάδισμα, με τη δεύτερη περίοδο να κλείνει με 23-17 υπέρ τους.  

 

Η ομάδα από την Καβάλα έκανε μία εξαιρετική 3η περίοδο, άνοιξε το γήπεδο, έπαιξε πολύ καλά τη γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση και έβαλε εύκολα καλάθια, ευστόχησε και σε κάποια μακρινά σουτ και εκτόξευσε τη διαφορά στο +23, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 44-23 και στο +21. Στην 4η περίοδο οι γηπεδούχες δεν είχαν κανένα πρόβλημα, διαχειρίστηκαν σωστά τον αγώνα και νίκησαν.

 

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως σε ένα τόσο κομβικό παιχνίδι, που έκρινε τα πάντα για τη φετινή σεζόν και όχι μόνο, τα κορίτσια των Πανθήρων είχαν ψυχραιμία, ακολούθησαν το πλάνο του προπονητή τους και παρά τον μικρό μέσο όρο ηλικίας τους έδειξαν σημάδια έμπειρης ομάδας, που είναι εδώ για να μείνει και να εξελιχθεί. 

 

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Τριανταφύλλου με 14 πόντους, ενώ ακολούθησαν η Γιαχολάρη με 13, η Αφροδίτη Τσάντα με 10 και η Ηλέκτρα Λυκάκη με 9.

 

Ο κόσμος στην Καλαμίτσα βοήθησε πάρα πολύ, με το γυναικείο μπάσκετ στην Καβάλα να βιώνει μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες απόψε.

 

Τα δεκάλεπτα: 11-7, 23-17, 44-23, 61-43

 

Συνθέσεις

 

Πάνθηρες Καβάλας (Αστεριάδης): Λυκάκη, Μουταφίδου, Τσάντα, Συροπούλου, Γιαχολάρη, Παναγιωτίδου, Τριανταφύλλου, Πετρουσέφσκα, Μαμαλίγκατζη, Βαμβακίδου, Δασκαλοπούλου

 

Πανόραμα (Διαβολεμένου): Τζηρίνη, Κουλαρτζά, Τσαλή, Ριτζαλέου, Δάδαλη, Κανέλογλου, Ζουμπούλη, Βατσιτσίδου, Μπάκλικερ, Βασλαματζή