Την αντίθεσή του σχετικά με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού εκφράζει το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Καβάλας. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει

 

Για να μην πούμε το νερό – νεράκι!

Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

 

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, με το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ από βδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Πρόκειται για ένα εγκληματικό νομοσχέδιο, που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού. Προωθείται η μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση και στο νερό, κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

 

Ήδη πληρώνουμε ακριβά το νερό. Από τη στιγμή που θα κυριαρχήσει η λογική κόστους – οφέλους, οι συνέπειες για εμάς θα είναι μεγάλες. Και θα χρυσοπληρώνουμε τις αυξήσεις της τιμής του νερού, και τα πάντα - όπως η υγεία και η ασφάλεια εργαζόμενων και λαού - θα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Τα τραγικά αποτελέσματα το που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια εξέλιξη, τα βιώσαμε με τον χειρότερο τρόπο με την τραγωδία των Τεμπών.

 

Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους της ΔΕΥΑ Καβάλας, στον δίκαιο, πολυήμερο και πολύμορφο αγώνα που δίνουν. Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους. Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους στη ΔΕΥΑΚ.

 

Στα σχέδια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που ετοιμάζονται για ακόμη μια φορά να κερδοσκοπήσουν πάνω στις πλάτες μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για φτηνό και ποιοτικό νερό.

 

Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

 

Να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στο νερό και τη διαχείρισή του. Διεκδικούμε άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Να μη γίνεται καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

(δελτίο Τύπου Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας)