Για το ιστορικό αρχείο της Θάσου κάνει λόγο η Λαική Συσπείρωση Θάσου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας επί δημαρχίας του Κου Χατζημανώλη είχαμε πάρει μία απόφαση να δημιουργηθεί Ιστορικό Αρχείο στην ιστορική έδρα του δήμου Θάσου το Θεολόγο.

 

Με βάση αυτή την απόφαση και άλλες που πήραμε από το 2013 μέχρι το 2017 αλλάξαμε τα κουφώματα του κτιρίου με νέα και πάλι ξύλινα, αγοράσαμε έπιπλα, ντουλάπες ασφαλείας για τα αρχεία, κλιματιστικά και βιβλιοθήκες.

 

Επίσης αγοράσαμε αντί 30.000 Ευρώ το αρχείο της εφημερίδας " Ταχυδρόμος " της Καβάλας ούτως ώστε να δημιουργηθεί το ιστορικό αρχείο του νησιού που θα λειτουργούσε με την συνδρομή της Εταιρείας Θασιακών Μελετών όπου θα δώριζε και το αρχείο της.

 

Παράλληλα είχαμε συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο να δημιουργηθεί τμήμα με τα ιστορικά βιβλία του νησιού και όχι μόνο.

 

Να αναφέρουμε ακόμη ότι ορισμένοι ιστορικοί όπως ο κύριος Χιόνης, δήλωσαν την επιθυμία να δωρίσουν το αρχείο τους.

 

Αντί αυτού σήμερα αντικρίζουμε μία εικόνα εγκατάλειψης και φθοράς των αντικειμένων που αγοράστηκαν με χρήματα του Θασίτικου λαού ενώ σοβαρά προβλήματα στη στέγη του κτιρίου  επιβαρύνουν και φθείρουν την  ανεκτίμητη περιουσία που στεγάζεται στο κτίριο της κοινότητας.

 

 Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

  • Αν έχει εγκαταλείψει την ιδέα λειτουργίας του Ιστορικού Αρχείου Θάσου;;;

 

  • Τι βήματα έχει κάνει ούτως ώστε να υλοποιήσει τις προηγούμενες αποφάσεις και πρακτικά να θέσει σε λειτουργία το ιστορικό αρχείο θάσου στο Θεολόγο την ιστορική έδρα του δήμου;;;

(δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης)