Στο δήμαρχο Καβάλας, κ. Θεόδωρο Μουριάδη, απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τον καυγά που ξέσπασε στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 9 Μαρτίου ανάμεσα στο δήμαρχο και τον κ. Σωτήρη Σωτηριάδη.

 

Σχετικά με το περιστατικό αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σχολιάζει ότι «Όποιος δεν σέβεται το δικαίωμα όλων των βαθμίδων της διοίκησης για άσκηση αντιπολίτευσης βρίσκεται εκτός Δημοκρατικής αντίληψης.»

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καβάλας:

 

Μαθήματα «Δημοκρατίας»

 

Στην λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε χθες ο Δήμαρχος χαρακτήρισε φασίστα τον Σωτήρη Σωτηριάδη Δημοτικό σύμβουλο με την Συμπαράταξη Πολιτών.

 

Το «ατόπημα» του Δημοτικού συμβούλου ήταν η επιμονή του να ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου διευκρινίσεις  για τους λόγους που δεν συζητήθηκαν τα εκτός ημερησίας θέματα.

 

Πρώτα από όλα είναι τραγικό ο Δήμαρχος να απευθύνεται με αυτό το ύφος και με αυτούς τους χαρακτηρισμούς σε οποιονδήποτε Δημοτικό σύμβουλο πόσο μάλιστα σε αυτούς που έχουν αφιερώσει την ζωή τους και την πολιτική τους στάση απέναντι σε οτιδήποτε αντιδημοκρατικό.

 

Γιατί κυρίαρχο στοιχείο στην δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων σε οποιαδήποτε βαθμίδα της διοίκησης είναι ο έλεγχος που έχει δικαίωμα αλλά κυρίως υποχρέωση να ασκεί η αντιπολίτευση.  ¨Όποιος δεν σέβεται αυτό το δικαίωμα βρίσκεται εκτός Δημοκρατικής αντίληψης.

 

Πριν όμως ξεστομίσει ο Δήμαρχος αυτή την ύβρη προς τον συγκεκριμένο Δημοτικό σύμβουλο θα έπρεπε να σκεφτεί το πώς χαρακτηρίζει αυτούς που δήλωναν φασίστες. Μήπως βολικούς συμμάχους;

(δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καβάλας)