Συνελήφθησαν στις 11-11-2015 στο Δροσερό Ξάνθης και σε χωριά της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, δύο (2) ημεδαποί, ένας 32χρονος και μια 53χρονη και δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Η σχετική δικογραφία σε βάρος της 53χρονης περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης, στο Δροσερό Ξάνθης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν :

 

  • Στο σπίτι της 53χρονης:
  • ποσότητα καπνού, βάρους 22 κιλών, για την οποία δεν έχει καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί  
  • 17 πούρα και 3 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 1 κυνηγετικό όπλο
  • 16 κυνηγετικά φυσίγγια

 

  • Στο σπίτι του 32χρονου:
  • ποσότητα καπνού, βάρους 9,5 κιλών και 2 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί   

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου, συνέλαβαν την 30χρονη, διότι εντόπισαν στην οικία της και κατέσχεσαν 121 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της Τετάρτης, σε χωριό της Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης την 38χρονη, διότι στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 454 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ.

 

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα της 38χρονης.

 

Σημειώνεται επιπλέον ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και ο Αστυνομικός Σταθμός Ορφανίου Καβάλας.