Το μήνυμα του για την Παγκόσμια ημέρα των γυναικών (8 Μαρτίου) στέλνει ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης:

 

«Η απεργία των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη τον Μάρτη του 1857 έθεσε παγκοσμίως το ζήτημα της πάλης για τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών και της ισότητάς τους με τους άνδρες.

 

Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών είναι το συμβολικό ορόσημο στον αγώνα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, ενάντια στην κοινωνική καταπίεση και ενάντια στον φυλετικό ρατσισμό, που, δυστυχώς, αν και σε μικρότερη μορφή, συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και στα λεγόμενα πιο πολιτισμένα μέρη του πλανήτη.

 

Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι πηγές ζωής και δημιουργίας, και ο κοινός αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να νοιώσουν ότι ζουν σε μια κοινωνία που τις σέβεται τουλάχιστον όσο και τους άντρες.

 

Δεν ξεχνάμε ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα έχει κι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό:

 

Επισκιάζεται από το βουβό κλάμα των μανάδων που έχασαν τα παιδιά τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι από το ηχηρό αναπάντητο ΓΙΑΤΙ που έχουν στα μάτια τους.

 

Η σκέψη μας είναι σ΄ αυτές και στον αβάσταχτο πόνο τους.

 

Επίσης, θέλω να υπογραμμίσω ιδιαίτερα τους αγώνες αυτών των γυναικών που ξεπέρασαν τον φόβο τους και κατήγγειλαν τα περιστατικά βίας και βιασμών που υπέστησαν.

 

Άλλωστε, οι τόσες γυναικοκτονίες που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό είναι μεγάλες καμπάνες που δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε, αλλά μάς προτρέπουν να βελτιώσουμε περισσότερο την κουλτούρα που διδάσκουμε στα παιδιά μας για την ισότητα των φύλων και να στηρίζουμε όσες έχουν ανάγκη με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου μας».

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)