Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει τη στήριξή του στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων της χώρας ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές που επιφέρει το τρίτο μνημόνιο.

 

Το άμεσο εφιαλτικό αποτέλεσμα των αλόγιστων μέτρων και των συνεχόμενων μνημονίων, χωρίς εθνική στρατηγική για την ανάταξη της οικονομίας, είναι ακόμη περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και λιγότερη αξιοπρέπεια.

 

Οι Έλληνες έμποροι αρθρώνουμε «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, της οικονομίας και της κοινωνίας.  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου. Είμαστε στο πλευρό όλης της κοινωνίας, που πλέον διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα στην επιβίωση και στον αυτοσεβασμό, μέσα σε μία σύγχρονη αγορά, με αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεις.

 

Το κλείσιμο των καταστημάτων θεωρούμε ότι πρέπει να διαφυλάσσεται σαν τελευταίος προμαχώνας και να μην θεωρείται σαν η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, επειδή αφενός μεν συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους και αφετέρου δε, επειδή δεν τηρείται από όλους τους κλάδους της αγοράς.

 

Η διαμαρτυρία μας θα ενωθεί με όλων των εργαζομένων υπερασπίζοντας τους συναδέλφους μας που συνθλίβονται από τη μέγγενη της πρωτοφανούς λιτότητας και αγωνίζονται για να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους και την αξιοπρέπεια στη ζωή τους.