Στην Καβάλα και την Ξάνθη βρέθηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η Τατιάνα Στεφανίδου μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο Ευαγγελάτο.

 

Το ζευγάρι, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ στην Καβάλα, μοιράζεται φωτογραφίες από το ταξίδι του.

 

Συγκεκριμένα, η κ. Στεφανίδου ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, φωτογραφίες μέσα στο ιστορικό ξενοδοχείο με την παρακάτω περιγραφή που αναφέρει την ιστορία του κτηρί

 

«To ξενοδοχείο #imarethotel είναι ένα ιστορικό μνημείο που ξεκίνησε να χτίζεται το 1813 και ολοκληρώθηκε το 1840 με έξοδα του Οθωμανού στρατηγού Μωχάμετ Άλι στην #καβαλα

 

Αργότερα προστέθηκαν τα γραφεία διοίκησης δίπλα στο οικοτροφείο και την ιερατική σχολή. Η Καβάλα οφείλει αυτό το κόσμημα στην Άννα Μισσιριάν που το 1990 γοητευμένη από την ιστορία του ετοιμόρροπου τότε κτιρίου, πάλεψε έξι χρόνια με τον οργανισμό βακουφίων Αιγύπτου, στον οποίο ανήκει το κτίριο, προκειμένου να το αναστηλώσει, φωτίζοντας ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. #greece #kavala»

 

Ακόμα, σε φωτογραφίες που ανέβασε από την επίσκεψη που πραγματοποίησε με τον σύζυγό της στην Ξάνθη, γράφει τα εξής:

 

«Στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Κτίστηκε το 1829 και είναι πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για την Θράκη. Δεν θα υπήρχε, εάν το 1976 δεν ανακηρυσσόταν σε προστατευόμενο οικισμό.

Αξίζει να την επισκεφτείτε!

#xanthi #Greece»