Εξαντλήθηκαν η υπομονή και οι αντοχές των εργαζόμενων στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου αρχίζουν επίσχεση εργασίας με κύριο αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων από τον Ιανουάριο του 2015!

 

Όπως αναφέρουν, από την αρχή του χρόνου δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους δεδουλευμένα νυχτερινά και εξαιρέσιμες Κυριακές & Αργίες.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποστείλει ατομικές Εξώδικες Δηλώσεις Επίσχεσης Εργασίας στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης (ΔΥΠΕ) ζητώντας εξόφληση δεδουλευμένων αλλά και ληξιπρόθεσμων πρόσθετων αποδοχών.

 

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας της Χρυσούπολης έχουν διογκωθεί τα τελευταία 3-4 χρόνια.

 

Παρατηρούνται πολύ συχνά σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό και οχήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς «ανοιχτά σενάρια» που μιλούν για κλείσιμο του Κέντρου Υγείας.

 

Όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα Κέντρα Υγείας, κάθε φορά που συνταξιοδοτείται ένας υπάλληλος ή λήγει η σύμβαση κάποιου άλλου, δεν υπάρχει διαδικασία άμεσης κάλυψης του κενού. Σταδιακά, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζόμενων.

 

Μόνιμες σχεδόν είναι και οι ελλείψεις ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να είναι συνεχής η ανάγκη για μετακινήσεις των ασθενών στο νοσοκομείο Καβάλας.

 

Η κούραση των λίγων γιατρών που έχουν απομείνει είναι δεδομένη και η ανακοίνωσή τους για κινητοποιήσεις εξηγείται πολύ εύκολα. 

 

(Φωτογραφία αρχείου από την πρόσφατη επίσκεψη του πρώην υπουργού Υγείας Π.Κουρουμπλής στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης)