Ξεπέρασε τις προηγούμενες αλφαβητοπαρελάσεις η φετινή, σύμφωνα με το Δήμο Καβάλα, σε κόσμο, κέφι αλλά και συμμετοχή

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δήμο Καβάλας:

 

Με τη συμμετοχή τριών χιλιάδων (3.000) μαθητών από τριάντα δύο (32) σχολεία του Δήμου Καβάλας και τριών (3) γειτονικών Δήμων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023 η μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση, σε συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας Artattack και του Δήμου Καβάλας.

 

Οι καρναβαλιστές, παιδιά και γονείς, "ντύθηκαν" αντικείμενα, ζώα και φυτά, με βάση τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου, και χάρισαν μοναδικές στιγμές στους χιλιάδες Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης που γέμισαν την οδό Ομονοίας, από το ύψος του Ιερού Ναού του Απόστολου Παύλου μέχρι την πλατεία Ελευθερίας!

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνεχάρη τους εκπροσώπους της Artattack και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας για την άψογη διοργάνωση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να κατέβουμε στο κέντρο και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας".

 

Στην μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση συμμετείχαν το Ειδικό σχολείο, τα δημοτικά σχολεία του Αμυγδαλεώνα, του Ζυγού, της Νέας Καρβάλης, του Παληού, του Οφρυνίου, της Νέας Περάμου, των Ελευθερών, του Ποδοχωρίου, του Θεολόγου-Ποτού Θάσου και όλα τα δημοτικά σχολεία της Καβάλας.

 

Τέλος, στη σημερινή δράση πήρε μέρος και μια ομάδα καρναβαλιστών από την Ξάνθη, με επικεφαλής τον γνωστό Πειρατή της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη εβδομάδα δεκάδες μαθητές της Καβάλας θα συμμετάσχουν στο καρναβάλι της θρακιώτικης πόλης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα έχουν εφεξής οι δύο Δήμοι κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

(δελτίο Τύπου)