Την Τρίτη (07/02) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης η συνέχεια της δίκης του δράστη του διπλού φονικού στην Χρυσούπολη που το καλοκαίρι του 2019 είχε σοκάρει το πανελλήνιο, όταν πυροβόλησε και σκότωσε μια 67χρονη και τον 42χρονο γιο της, πατέρα δύο παιδιών.

 

Θύτης και θύμα το 2019 είχαν από καιρό διένεξη για το χώρο στον οποίο το θύμα στάθμευε το φορτηγό του. Ο θύτης πυροβόλησε με καραμπίνα τον γείτονά του Σίμο Σάββα και την 67χρονη (γεννημένη το 1952) μητέρα του Μαρία Σάββα. 

 

Η αντιπαράθεση άρχισε όταν η μητέρα του θύματος, βγάζοντας τα σκουπίδια, συναντήθηκε με τον δράστη και διαφώνησε έντονα μαζί του. Στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του μαζί με τον γιο της για να ζητήσουν εξηγήσεις. Εκεί ο θύτης άνοιξε πυρ και τους σκότωσε εν ψυχρώ μπροστά στο πλατύσκαλο της εισόδου του. 

 

Δείτε αναλυτικά τι είχε συμβεί ΕΔΩ.

 

Στον δράστη σε πρώτο βαθμό επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης των δις ισόβια για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και 18 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον δράστη ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

 

Πλέον η υπόθεση πάει στο Εφετείο Θράκης για την δεύτερη πράξη της δικαστικά.

 

Με σημερινή του δήλωση ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης αναφέρει:

 

“Την Τρίτη 07.02.2023 η «δεύτερη πράξη» ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης (ΜΟΕ) της διπλής δολοφονίας στη Χρυσούπολη το καλοκαίρι του 2019, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς στυγνά αφαιρέθηκαν 2 ανθρώπινες ζωές (μάνας και γιού) διά ασημάντου αφορμής από ένα φονιά  άκρως αντικοινωνικό, ενός τοξικού ανθρώπου με αντικοινωνική διαταραχή, ενός ήρωα του Κακού.

 

Η νομοτεχνική αποφλοίωση του προβληθέντος από την υπεράσπιση όπως και πρωτοδίκως αυτοτελούς ισχυρισμού συνδρομής βρασμού ψυχικής ορμής, αποτελεί για μας πρωτεύουσα σκοποθεσία και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στόχος μας να παραμείνει η δίκαιη τιμωρία με την αρχικώς επιβληθείσα ποινής της δις ισοβίου καθείρξεως χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού!!!!!”