Έκτακτη παρέμβαση στη Βουλή είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Επίσης αποκάλυψε το περιεχόμενο του φακέλου της ΑΔΑΕ, που κρατούσε χθες στα χέρια του.

 

Ο κ. Τσίπρας πήρε το λόγο στη Βουλή μετά τη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των βουλευτών Μανωλάκου και Πάτση και υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

 

"Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε τα ονόματα όσων -με βάση τα στοιχεία που του έδωσε μετά από αίτημά του η ΑΔΑΕ- παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

 

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

 

  • ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
  • ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
  • ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης
  • ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος
  • οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος και Θόδωρος Αλεξόπουλος

 

Υπενθυμίζεται ότι το "γαϊτανάκι" των εξελίξεων ξεκίνησε χθες, Τρίτη, (25/1), μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξέρχεται από το κτίριο της ανεξάρτητης αρχής κρατώντας έναν φάκελο.

 

Ο ίδιος φάκελος στάλθηκε από την ΑΔΑΕ στον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς, με βάση όσα προβλέπονται (και) στον τελευταίο νόμο για την "άρση του απορρήτου" που ψήφισε το κοινοβούλιο στις 9 Δεκεμβρίου του 2022.

 

Στην συνέχεια υπήρξαν επικριτικές ανακοινώσεις εναντίον της ΑΔΑΕ από την κυβέρνηση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε στην συνέχεια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την λειτουργία του κράτους δικαίου στην χώρα.

 

πηγή: news247.gr