Επαφές στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην διαχειριστική αρχή είχε για ζητήματα έργων του ΕΣΠΑ αλλά και για το μεγάλο έργο της γεωθερμίας, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου για τη δραστηριότητα της περασμένης εβδομάδας, αναφέρονται τα εξής:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Συνάντηση στο κτήριο του νέου παιδικού σταθμού είχε ο Δήμαρχος Νέστου με τους γονείς των παιδιών προκειμένου να συζητήσουν για την μετεγκατάσταση. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστας και η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα.

Δόθηκε η ευκαιρία στους γονείς να ξεναγηθούν στο νέο κτήριο, να δουν τις εργασίες που έγιναν την προηγούμενη χρονιά από τη Δημοτική διοίκηση προκειμένου να καταστεί λειτουργικός πλέον ο παιδικός (σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα, αποχέτευση, κατασκευή στεγάστρων πάνω από τα δύο αίθρια και του εξοπλισμού της κουζίνας που στοίχισε 18.000 €).

Ο Δήμαρχος ανέφερε στους γονείς πως οι δρόμοι που περικλείουν τον παιδικό δεν ήταν δυνατόν να είναι ασφαλτοστρωμένοι λόγω του ότι ο ανάδοχος του έργου της ασφαλτόστρωσης προέκυψε πριν λίγες ημέρες. Οι γονείς συνολικά αποφάσισαν με υπογραφές που συγκέντρωσαν να αναβληθεί για λίγο καιρό η μετεγκατάσταση έως ότου ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση των παρακείμενων δρόμων.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Με επιστήμονες συνεργάτες του επισκέφθηκε τη διαχειριστική αρχή στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά κύριο λόγο το έργο της Γεωθερμίας και την πορεία του καθώς και όλων των άλλων έργων του ΕΣΠΑ που αφορούν το Δήμο (κόμβος σφαγείων, παιδικός σταθμός, 2ο Γυμνάσιο). Εκ μέρους της διαχειριστικής αρχής παρέστησαν στη συνάντηση οι κ.κ. Πιτσινίγκος και Κουρδουμάκης. 

 

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα την παράταση αποπεράτωσης του ΧΑΔΑ στο Χρυσοχώρι.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Στον εσπερινό για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της Χρυσούπολης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου με όλη του τη δημοτική ομάδα στον ομώνυμο ναό ενώ ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας στους δρόμους της πόλης που έγινε με επίσημη λαμπρότητα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου. Την επόμενη μέρα παρέστησαν στην επίσημη λειτουργία της εορτής όπου χοροστάτησε της λειτουργίας ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος . Ο Δήμαρχος είχε την χαρά και την τιμή να συνομιλήσει με τον μητροπολίτη με το πέρας της λειτουργίας για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους στο Δήμο στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 

Στην επίσημη λειτουργία στο ναό Αγίου Δημητρίου και την δοξολογία παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου για την 28η Οκτωβρίου συνοδευόμενος από συμβούλους και συνεργάτες. Λίγο αργότερα κατέθεσε στην πλατεία ηρώων στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων. Ενώ παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση των τμημάτων όλων των σχολείων της πόλης και των συλλόγων του Δήμου δίνοντας στο τέλος συγχαρητήρια σε τελετάρχη , την ομιλήτρια για τον πανηγυρικό, και τους υπεύθυνους όλων των τμημάτων της παρέλασης για την άψογη οργάνωση που άρμοζε στην περίσταση.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου για να παραστεί στο Δ.Σ. της ΠΕΔ με θέμα τις συμβάσεις της ΔΙΑΑΜΑΘ με τους Δήμους για την μεταφορά των απορριμμάτων. Έγινε ακόμη αναφορά στο αίτημα της ΚΕΔΕ για παράταση των έργων ΕΣΠΑ.

 

Στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από τον ΤΟΠΣΑ ημερίδα με θέμα '' Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για την προώθηση της Απασχόλησης και ολοκλήρωση της Πράξης ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ όπου παρέστησαν Φορείς , επιχειρηματίες, και ωφελούμενους. Φορέας υλοποίησης το ΚΕΚ ΝΕΑΠΟΛΙΣ Ε.Π.Ε. (εταίρος Αναπτυξιακής σύμπραξης)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Στον αγώνα που έδωσε η ομάδα του Νέστου με τον Άρη Θεσσαλονίκης στο γήπεδο της πόλης μας παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από πολλούς συνεργάτες και συμβούλους. Ο αγώνας έληξε με σκορ 1-1 . Ο Δήμος λίγες μέρες πριν τον αγώνα ενήργησε ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων λαμβάνοντας μέτρα προστασίας. Στο τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την αστυνομία για την συμβολή της ειρηνικής διεξαγωγής του αγώνα ενώ επισκέφθηκε στα αποδυτήρια για να συγχαρεί τη διοίκηση της ομάδας και τους παίκτες για το όμορφο θέαμα και τις συγκινήσεις που μας χάρισαν παίζοντας σε πνεύμα υγιούς άμιλλας και πολιτισμού.