Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ).

 

Αντικείμενο της συνεδρίασης η παράταση της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

 

Ομόφωνα αποφασίστηκε :

 

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

 

2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Άγγελου Χουδελούδη.

 

3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

 

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

 

Την ίδια ώρα εξηγήσεις για τον Κωνσταντίνο Φλώρο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επιμένει για εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ σύμφωνα και με τις τελευταίες αποκαλύψεις του Documento.

 

«Όσο δεν διαψεύδουν και καθυστερούν τα επιβεβαιώνουν» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου εκτιμώντας πως το γεγονός ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν προσφέρει στην ΑΔΑΕ για να ερευνήσει την υπόθεσή του «ενισχύει την όποια σκιά ενοχής υπάρχει».