Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων στα Λιπάσματα απαιτεί το ΜέΡΑ25, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία καταδικάζει το νέο εργατικό έγκλημα που έγινε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στην Καβάλα.

 

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

 

Προς τους

κ.κ. Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Εσωτερικών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, καταθέτει ως αναφορά την επιστολή που απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

 

Με την επιστολή η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει το νέο εργατικό έγκλημα που έγινε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στην Καβάλα.

 

Για την ΠΕΝΕΝ το νέο εργατικό ατύχημα μπαίνει στη σειρά μια σειρά άλλων παρόμοιων και αναδεικνύει τις ευθύνες της ασυδοσίας των εργοδοτών που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και επιβάλλουν την υπερεργασία, όπως και την εντατικοποίηση της δουλειάς.

 

Την ίδια στιγμή η ανεπάρκεια την νομοθεσίας στη θέσπιση των κατάλληλων μέτρων στην ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας και η διαρκής ατιμωρησία στα διαδοχικά εργατικά εγκλήματα αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων.

 

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων και στηρίζει το αίτημα της ΠΕΝΕΝ για τη διενέργεια ουσιαστικού ελέγχου για την αιτία του δυστυχήματος με τη συμμετοχή σ’ αυτόν εκπροσώπων των εργαζομένων.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

 

Γιάνης Βαρουφάκης

Μαρία Απατζίδη

Κρίτων Αρσένης

Κλέων Γρηγοριάδης

Γιώργος Λογιάδης

Σοφία Σακοράφα

(δελτίο Τύπου ΜέΡΑ25)