Σύσκεψη των δημάρχων της ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Παρασκευή (13/11), υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με συζήτηση για τα προβλήματα της κάθε περιοχής.

 

Στη σύσκεψη ήταν και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας:

 

Στη σύσκεψη των Δημάρχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου 2023, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Στέλιο Πέτσα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μουριάδης, έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, αποσπώντας τη δέσμευση του κ. Πέτσα ότι θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης της εν λόγω προσπάθειας των Δήμων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η κινητικότητα των εργαζομένων στους Δήμους, καθώς και της πρόσληψης υπαλλήλων από τις λίστες επιλαχόντων της 3Κ. 

 

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δήμαρχοι όλης της χώρας από την κινητικότητα των εργαζομένων και την έλλειψη προσωπικού σε διάφορους τομείς, σημειώνοντας ότι σύντομα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους Δημάρχους πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί τροπολογία για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, και ότι θα δοθούν 20 εκ. ευρώ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους των ΔΕΥΑ. 

 

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι μέσα στο 2023 θα συνεχιστούν οι εντάξεις έργων στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", θα αλλάξει το πλαίσιο αδειοδότησης των κυνοκομείων και θα αυξηθούν τα κονδύλια για τις στειρώσεις και τις τροφές των αδέσποτων ζώων. 

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο "Chris and Eve Mansion", την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της Θράκης.