Σήμερα στην συζητείται στην Αθήνα η αγωγή που κατέθεσαν εργαζόμενοι της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κατά της απόφασης να αναλάβει και πάλι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου εργολαβική εταιρεία.

 

Στο πλευρό τους και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου σε ανάρτησή του αναφέρει σχετικά τα εξής:

 

«Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου κατέθεσαν αγωγή προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται σε συνθήκες αξιοπρέπειας, χωρίς νταβατζήδες (βλέπε εργολάβους), με ασύγκριτα καλύτερους για τους ίδιους οικονομικούς όρους, σε καθεστώς δημοκρατίας και με σαφή οικονομικά οφέλη για το ίδιο το νοσοκομείο.

 

Ήμουν στην προσπάθεια αυτή μαζί τους από την αρχή και θα παραμείνω μαζί τους μέχρι το τέλος.

 

Ήμουν μαζί τους ως Διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, όταν απομακρύναμε στα μέσα του 2016 το εργολαβικό συνεργείο, υπογράψαμε συμβάσεις εργασίας με κάθε έναν από τους ανθρώπους αυτούς, αυξήσαμε σημαντικά (σχεδόν διπλασιάσαμε) τους μισθούς τους, διασφαλίσαμε πως οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν τα ρεπό, τις άδειες και τα επιδόματά τους και ταυτόχρονα εξοικονομήσαμε για το νοσοκομείο περίπου 600.000 ευρώ το χρόνο.

 

Θα είμαι λοιπόν και τώρα μαζί τους ως μάρτυρας υπεράσπισης και θα διεκδικήσουμε να αναγνωριστεί το δικαίωμά τους να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας, με όρους ανθρωπιάς και με οικονομικές προϋποθέσεις περισσότερο συμφέρουσες τόσο για τους ίδιους όσο και για το νοσοκομείο.

 

Τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά, πανίσχυρα. Μένει να δούμε αν αυτά θα φτάσουν και σε ευήκοα δικαστικά ώτα.

 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκεται πάντα και το εργαλείο της πολιτικής και των αναγκαίων πολιτικών παρεμβάσεων της επόμενης κυβέρνησης. Μας περιμένει πολύ δουλειά!».