Ένα ακόμη ακίνητο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων του γνωστού επιχειρηματία και της οικογένειας του που έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των πλειστηριασμών. 

 

Αυτή τη φορά, στο δρόμο της ηλεκτρονικής εκποίησης έχει μπει μια διώροφη κατοικία στο Νέο Φάληρο, η οποία έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 28 Ιουνίου 2023, εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας. 

 

Η διώροφη οικοδομή στο Νέο Φάληρο 

 

Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, συνολικής επιφάνειας 466,65 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης του δήμου Πειραιά στην περιοχή Νέο Φάληρο, επί της διασταύρωσης  των οδών Καραϊσκάκη και λεωφόρου Ειρήνης στον αριθμό 35 (πρώην Φρειδερίκης και πρώην Πεσματζόγλου).

 

Στο εν λόγω οικόπεδο υπήρχε μια παλαιά οικία, η οποία ύστερα από διάφορες προσθήκες μετατράπηκε σε διώροφη οικοδομή με συνολική επιφάνεια διαμορφωμένων χώρων με κύρια χρήση 292,88 τ.μ. και με βοηθητική χρήση 106,5 τ.μ.. 

 

Συγκεκριμένα, η οικοδομή αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 106,50 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 197,2 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει είσοδο, γραφείο, μία μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων - εκδηλώσεων και εσωτερικό κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα καθώς και πρώτο όροφο, ο οποίος περιλαμβάνει όροφο επιφάνειας 65,68 τ.μ., ο οποίος αποτελείται από χώρο κυλικείου και εσωτερικό κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα. 

 

Παράλληλα, στον περιβάλλοντα χώρο εντοπίζονται τρεις θέσεις στάθμευσης, επιφάνειας 12,5 τ.μ. η κάθε μια. 

 

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο κτίριο υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκε πριν από το 1940, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το αν είναι διατηρητέο.

 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στο ακίνητο υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 1.137,07 τ.μ. το οποίο αντιστοιχεί σε 379,02 τ.μ. και υπόλοιπο κάλυψης 82,79 τ.μ..

 

Τα βάρη που φέρει το ακίνητο 

 

Ο πλειστηριασμός, ο οποίος στρέφεται εναντίον του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, επισπεύδεται από την Cepal Hellas ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 681.000 ευρώ. 

 

Το ακίνητο φέρει μια σειρά από βάρη καθώς, μεταξύ άλλων, υπάρχει προσημείωση από το 2011 ποσού 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank, προσημείωση από το 2014 ποσού 300.000 ευρώ υπέρ της Eurobank, η οποία ετράπη ολικώς σε υποθήκη, υποθήκη υπέρ της ΔΟΥ Καβάλας για ποσό 3.267.630 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση από το 2016 υπέρ του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών για ποσό 1.027.323 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση από το 2017 υπέρ του ελληνικού δημοσίου για ποσό 441.281 ευρώ ενώ όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε στα βιβλία υποθηκών και κατασχέσεων του πρώην Υποθηκοφυλακείου Πειραιά, στο ακίνητο εμφαίνεται, μεταξύ άλλων, προσημείωση υπέρ της Χαλυβουργικής για ποσό 2 εκατ. ευρώ, εγγραφείσα το 2011, η οποία τράπηκε ολικώς σε υποθήκη.  

 

Οι κατοικίες στην Μύκονο και τα ακίνητα που "χάθηκαν" 

 

Αυτό δεν είναι το μοναδικό ακίνητο του πρώην ισχυρού άνδρα του ομίλου Μηχανική, το οποίο μέσα στη νέα χρονιά θα αναμετρηθεί με το ηλεκτρονικό σφυρί. Στις 22 Φεβρουαρίου έχει δρομολογηθεί να βγουν δύο κατοικίες στην Μύκονο, οι οποίες ανήκαν στην σύζυγο του γνωστού επιχειρηματία, την Ελένη Εμφιετζόγλου με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ξεπερνά το ποσό των 3 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι επίσης η Cepal Hellas. Πρόκειται για δύο γειτονικά ακίνητα, τα οποία εντοπίζονται στην περιοχή Αγράρι στο νησί των Ανέμων.

 

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε προηγηθεί πάλι μέσα από την οδό της ηλεκτρονικής εκποίησης, η απώλεια των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των Ελληνικών Σωληνουργείων στην Χαλκίδα (τα οποία στο παρελθόν ήταν κάτω από την ομπρέλα της Μηχανικής) καθώς και η πολυτελής κατοικία στην Κηφισιά της κόρης του Μελίνας Εμφιετζόγλου.

 

Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του στη Δράμα

 

Ο Εμφιετζόγλου συνεχίζει την κομματική του δραστηριότητα και ότι προ ημερών εγκαινίασε και τα γραφεία του στη Δράμα.