Το Δημοτικό συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας μοίρασε αλεξανδρινά που είναι τα φυτά των Χριστουγέννων, σε γηροκομεία, ΚΑΠΗ αλλά και το νοσοκομείο Καβάλας.

 

Το Αλεξανδρινό, Αστέρι της Βηθλεέμ ή Ποϊνσέτια, είναι φυτό, από το οποίο φτιάχνεται το στεφάνι με φύλλα κόκκινα και πράσινα και με λίγα κίτρινα ή άλλα και που αποτελεί βασικό μέρος του στολισμού κατά τις εορτές των Χριστουγέννων με διάφορες χρήσεις, είτε να κρέμεται έξω από την εξώπορτα ή πάνω από το τζάκι, είτε να φέρεται οριζόντια με κεριά και να στολίζει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη σήμερα η επίδειξή του θεωρείται ως έναρξη των εορτών αυτών.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας:

 

Διανομή αλεξανδρινών σε ιδρύματα της Καβάλας  Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, μοίρασαν χριστουγεννιάτικες ευχές και δώρα το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου, αλλάζοντας το κλίμα και την εικόνα διαφόρων ιδρυμάτων της πόλης! 

 

Πιο συγκεκριμένα, γέμισαν με αλεξανδρινά, τα οποία πρόσφερε η εταιρεία SELECTA ONE, τους εσωτερικούς χώρους των γηροκομείων, των ΚΑΠΗ και του νοσοκομείου Καβάλας!