Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης που έγινε στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Καβάλα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

 

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης είπε: «σήμερα τιμάμε τους αγώνες που έδωσαν άλλοι για να είναι τούτη η χώρα ελεύθερη, να μπορέσει αυτός ο λαός να ζήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Καθήκον μας είναι να τους τιμήσουμε για να φτιάξουμε πάλι τη χώρα δυνατή, να σταθεί στα πόδια της, να έχει καλύτερο μέλλον από αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε ότι με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων θα τα καταφέρουμε»

 

Μήνυμα κατά του φασισμού έστειλε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου ο οποίος είπε: «οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για εξαιρετικά ιδανικά, πανανθρώπινα, τόσο κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου όσο και γενικά στον αντιστασιακό αγώνα. Οφείλουμε να μη λησμονούμε το αποτρόπαιο φαινόμενο του φασισμού. Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση για να μην έχουμε επάνοδο του φασισμού στην Ελλάδα».

 

Για το ιστορικό χρέος αλλά και για τα σημερινά χρέη της χώρας μίλησε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Εμμανουηλίδης: «Είναι μέρα μνήμης και χρέους. Μνήμης για τους ανθρώπους μας που έδειξαν τι θα πει αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια. Χρέους για τη δική μας γενιά που χρέωσε την κοινωνία με αβάσταχτα βάρη. Καταθέτω μια προσωπική συγνώμη γιατί η γενιά μας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, και οδήγησε στην απόγνωση και το ναυάγιο. Ας θεωρήσουμε την ημέρα αυτή ως την απαρχή μιας προσπάθειας».