Εν όψει των Χριστουγέννων και με την φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, με σκοπό την συνέχιση της παραδόσεως της εμπράκτου αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας προς τον πάσχοντα και εμπερίστατο συνάνθρωπο, προωθήθηκαν ήδη στους Εφημερίους-Ιερείς των Ενοριών της Καβάλας ΕΚΑΤΟ (100) δωροεπιταγές για την επίδοση τους στους ενισχυομένους εμπερίστατους συμπολίτες μας για το γιορτινό τους τραπέζι.

 

Οι οικογένειες, που υπέδειξαν οι Εφημέριοι των Ενοριών της Πόλεως, θα παραλάβουν αυτοπροσώπως και εγκαίρως τις δωροεπιταγές από την Ενορία τους. Συμμέτοχη στην προνοιακή αυτή δράση γίνεται και πάλι η Διεύθυνση της Κλινικής «ΛΗΤΩ», που ενισχύει με τον ίδιο τρόπο δέκα πέντε οικογένειες, ώστε τελικά μαζί με την διακριτική συμμετοχή και των Φιλοπτώχων Ταμείων όλων των Ενοριών της Πόλεως, από όπου επίσης διοργανώνονται παρόμοιες δράσεις, ο συνολικός αριθμός των οικογενειών, που ενισχύονται αυτές τις ημέρες των εορτών, να πλησιάζουν τις 300.

 

Επιπλέον, αυτές τις ημέρες κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 30 δικαιούχων τα προνοιακά επιδόματα, τα ανά τρίμηνο καταβαλλόμενα από το Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως ισόποσα τακτικά χρηματικά βοηθήματα, ύψους 7.500,οο ΕΥΡΩ. Πρόκειται για την ετήσια συνδρομή της τοπικής μας Εκκλησίας προς τους ενδεείς και εμπερίστατους αδελφούς μας, που διαβιούν εντός της μητροπολιτικής μας περιφερείας, η οποία ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 30.000,οο ΕΥΡΩ.

 

Εν τέλει πραγματοποιήθηκε και μια έκτακτη χρηματική συνδρομή, κατόπιν σχετικού αιτήματος, προς 20 αναξιοπαθούντες οικογενειάρχες-συμπολίτες μας, που τους έχει στερηθεί (ανασταλεί) το δικαίωμα της εργασίας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων κατατέθηκε το συνολικό ποσόν των 3.000,οο ΕΥΡΩ.

 

Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες προς όλους τους Αδελφούς μας απευθύνουμε εγκάρδιες εόρτιες ευχές, ώστε με υγεία και δύναμη να εορτάσουμε τα ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και τις υπόλοιπες ημέρες του ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ και να επιτύχουμε την καλή έκβαση των ευγενικών σκοπών μας για την αντιμετώπιση των δυσκόλων συγκυριών που ζούμε όλοι μας.

 

(δελτίο Τύπου Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου)