Το θύμα, εργαζόμενος 30 χρονών, φέρεται να κλήθηκε να κάνει συντήρηση σε ένα μηχάνημα, το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν εν λειτουργία.

 

 

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σήμερα το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων, στην Καβάλα την ώρα της συντήρησης ενός μηχανήματος. Το θύμα, εργαζόμενος 30 χρονών, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κλήθηκε να κάνει συντήρηση σε ένα μηχάνημα το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν εν λειτουργία. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

 

 

Το Σωματείο Εργαζομένων, όπως υπενθυμίζει σε ανάρτηση του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος, προειδοποιεί εδώ και χρόνια για το γεγονός ότι υπολειτουργούν οι εγκαταστάσεις (σ.σ. γίνεται επεξεργασία νιτρικής αμμωνίας που υπό προϋποθέσεις λειτουργεί ως μηχανή έκρηξης) και ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος, που μπορεί να τινάξει την Καβάλα στον αέρα.

 

 

Η κατάσταση στα Λιπασματα Καβάλας έχει καταγγελθεί πολλές φορές, καθώς συνήθως ανειδίκευτο προσωπικό καλείται να εργαστεί μέσω δεκάδων παρένθετων εταιρειών, σε έναν τομέα υψηλής επικινδυνότητας στη βαριά βιομηχανία.

 

(πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)