Να τηρηθεί η νομιμότητα και όλα τα θέματα να έρχονται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να μην λαμβάνονται οι αποφάσεις στις επιτροπές σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητά η "Συμπαράταξη Πολιτών".

 

Όπως λέει στον KavalaNews 102,8 o επικεφαλής της παράταξης Άρης Βέρρος το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι σήμερα δεν έχει στείλει εγκύκλιο για την απόφαση του ΣτΕ και να ενημερώσει τους Δήμους.

 

«Είναι θέμα δημοκρατίας να σέβεσαι αποφάσεις οριστικές και αμετάκλητες. Αυτό οφείλει να κάνει η διοίκηση του Δήμου καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ ενδεχομένως να ακυρωθεί αν κάποιος προσφύγει στα αρμόδια όργανα.

 

Η διοίκηση εξακολουθεί και δεν δέχεται την απόφαση του δικαστηρίου και συνεχίζει να φέρνει θέματα που στηρίζονται σε αποφάσεις των επιτροπών», επισημαίνει ο κ. Βέρρος.

 

Τόνισε πως η Συμπαράταξη Πολιτών στα επόμενα δημοτικά συμβούλια θα απέχει από τις αποφάσεις εάν η διοίκηση του Δήμου δεν αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και δεν σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου.