Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε την εμπιστοσύνη του στη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την στήριξή του στον Προϋπολογισμό 2023, όπως κατατέθηκε προς ψήφιση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Συζητείται σήμερα ο προϋπολογισμός του 2023, ο πρώτος Κρατικός Προϋπολογισμός των τελευταίων 12 ετών, που καταρτίζεται εκτός του πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και

συγχρόνως ο τρίτος προϋπολογισμός που καταρτίζεται σε συνθήκες συνεχιζόμενης παγκόσμιας κρίσης.

 

Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη επίγνωση αυτής της πραγματικότητας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις, θα συνεχίσει να στηρίζει με σειρά μέτρων τους Έλληνες πολίτες. 

 

Γι’ αυτό και ο Προϋπολογισμός έχει ως βασικούς άξονες πολιτικής, αφενός τη συνέχιση των ανακουφιστικών μέτρων αφετέρου τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας.

 

Ειδικότερα, στον Προϋπολογισμό του 2023 προβλέπονται μέτρα ύψους 8,3 δις ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

 

Επιπλέον, θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, ενώ θα ληφθούν μέτρα ύψους 1,7 δις ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, με τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, με τη μονιμοποίηση της μείωσης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών και με μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. 

 

Επίσης, προβλέπεται η συνέχιση και εντός του 2023 της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

7ης Μεραρχίας 41, 654 03 Καβάλα –

 

τηλ.: 2510 833310, fax: 2510 833321 e-mail: [email protected]

 

Πρόκειται για ένα Προϋπολογισμό συνέπειας και υπευθυνότητας που θα έχει αντίκτυπο στη ζωή και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

 

Τα μεγάλα λόγια τα αφήνουμε σε όσους έχουν μάθει να υπόσχονται τα πάντα στους πάντες…. 

 

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν οι διεθνείς εξελίξεις, στηρίζοντας την κοινωνία και θωρακίζοντας συγχρόνως την ελληνική οικονομία.»

 

(δελτίο Τύπου)