Στην εκδήλωση «αγρότης της χρονιάς» συμμετείχε μεταξύ πολλών άλλων αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος ο οποίος ήταν ομιλητής σε ένα από τα έξι τραπέζια διαλόγου.

 

«Δεν είναι έγκλημα να βγάζεις κέρδος, αλλά πρέπει αυτό να περνά σε όλους τους συντελεστές της παραγωγής», σχολίασε ο κτηνοτρόφος Νίκος Δημόπουλος, ο οποίος στο πάνελ με θέμα Βιώσιμα Σχήματα Κτηνοτροφίας και Ζώνη Γάλακτος, υπογράμμισε πως «όσες βιομηχανίες σεβάστηκαν το αξίωμα αυτό, κατάφεραν να έχουν σταθερές συνεργασίες με κτηνοτρόφους».

 

«Κανένας δεν έφυγε για 1,2 και 5 λεπτά παραπάνω τιμή, από μια εταιρεία που σέβεται τον διαρκή κόπο του παραγωγού», τόνισε ο εκπρόσωπος των συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τον βηματισμό για τις εξελίξεις στα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα της αγροτικής παραγωγής για τα επόμενα χρόνια, φαίνεται να προδιαγράφει το πνεύμα των συζητήσεων που έλαβαν χώρα στη φιλόξενη σκηνή του Αγρότη της Χρονιάς, το περασμένο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Porto Palace της Θεσσαλονίκης.

 

Σε έναν κύκλο έξι συζητήσεων, μπαρουτοκαπνισμένοι αγρότες, συνεταιριστές, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, μεταποιητές, αναλυτές αγοράς, τεχνοκράτες και πολιτικοί, μετέφεραν το απαύγασμα της εμπειρίας τους, τείνοντας παράλληλα χέρι συνεργασίας για την ανόρθωση της ελληνικής γεωργίας και τη βελτίωση της θέσης του Έλληνα παραγωγού».