Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, για το θάνατο του 12χρονου μαθητή στις Σέρρες, τονίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

 

Ανακοίνωση:

 

Το Δ/Σ του Σωματείου μας εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας για τον άδικο χαμό του μαθητή από έκρηξη λέβητα σε Δημοτικό Σχολείο των Σερρών. Την συμπαράστασή μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμμαθητές του 12χρονου που έχασε τη ζωή του, και των 2 παιδιών που τραυματίστηκαν.

 

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και πρέπει να διαλευκανθούν, σε αυτή την τόσο τραγική περίπτωση. 

 

Σίγουρα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα να μη συμβεί ξανά ποτέ κάτι τέτοιο, σε καμία σχολική μονάδα της χώρας μας.

 

Πρέπει να αναδειχθεί όμως και ο κύριος υπεύθυνος που δημιουργεί τις συνθήκες για τέτοιου είδους τραγωδίες. 

 

Να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος. Και ένοχοι υπάρχουν και υπεύθυνοι. Είναι η εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης στην Παιδεία συνολικά, και σε σχέση με τα κτίρια, που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.

 

Όμως την εκπαίδευση, τα όνειρα και τις ζωές των παιδιών μας, δεν χωράνε να τα βάζουν στην ίδια ζυγαριά με το κόστος.

 

Μόνο όταν κοιτάξουμε τις δικές μας ανάγκες για την εκπαίδευση των παιδιών μας, θα μπορούν αυτά να είναι ασφαλή όταν πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν θα μπάζουν νερά οι αίθουσες με την πρώτη βροχή, και δεν θα πλημμυρίζουν με την πρώτη μπόρα. Δεν θα πέφτουν οι σοβάδες από τα ταβάνια

πάνω στα κεφάλια τους. Δεν θα παγώνουν το χειμώνα. Δεν…. Δεν…. Δεν…

 

Δεν θα χαθούν άλλες αθώες ψυχές. Δεν θα θρηνήσουμε άλλοι γονείς. 

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη και ασφαλή συντήρηση

όλων των σχολικών μονάδων, με ευθύνη του Κράτους.