Νερό από τις εγκαταστάσεις του Νερόμυλου αναγκάστηκε να πάρει ο ένας και μοναδικός φούρνος στο Θεολόγο της Θάσου το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου για να ζυμώσει ψωμί λόγω προβλημάτων στην ύδρευση του χωριού.

 

Αυτό καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του Νερόμυλου Βασίλης Στάμος ο οποίος επισημαίνει πως Δήμος και ΔΕΥΑΘ δεν καταφέρει να καλύψουν την ανάγκη να καλύψετε σε καθαρό, δημόσιο και πόσιμο νερό προς τους κατοίκους του Θεολόγου.

 

Στην οργισμένη ανάρτησή του ο κ. Στάμος αναφέρει τα εξής:

 

Κάποιοι στον δήμο Θάσου και στην ΔΕΥΑ Θάσου υποστηριζόμενοι από τα τοπικά τους παπαγαλάκια που το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ασφαλτοστρώνουν δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους, δεν έχουν καταλάβει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό όπου η νομοθεσία εθνική και ευρωπαϊκή το κατατάσσει σε κατηγορίες για: ανθρώπινη κατανάλωση, άρδευσης γεωργικών καλλιεργειών, αναψυχής και περιβάλλοντος, βιομηχανικής χρήσης και άλλες.

 

Ίσως κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Νερόμυλος αποτελεί μια ιδέα προστασίας του περιβάλλοντος της πολιτιστικής κληρονομιάς της διαφύλαξης του γεωργικού χαρακτήρα της περιοχής και της προστασίας των υδάτινων πόρων της Αγίας Βασιλικής και εν γένει όλου του νησιού της Θάσου.

 

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι ο Νερόμυλος στις πηγές Αγίας Βασιλικής Θεολόγου έχει καταφέρει στα χρόνια που πέρασαν να αναδείξει εξαιτίας του νερού την ευρύτερη περιοχή των πηγών, των καταρρακτών και γενικά του Θεολόγου σε τουριστικό προορισμό που χρειάζεται διαφύλαξη, προστασία και συντονισμό.

 

Δεν έχετε κύριοι του Δήμου το δικαίωμα να συκοφαντείτε πολίτες ή επιχειρήσεις που έχουν έννομο συμφέρον όταν εσείς αποδείξατε ότι δεν μπορείτε ούτε τη στοιχειώδη ανάγκη να καλύψετε σε καθαρό, δημόσιο και πόσιμο νερό προς τους κατοίκους του Θεολόγου.

 

Σε παράδειγμα της ανευθυνότητά σας και της κακής σας συμπεριφοράς, σας καταθέτω ότι εχθές ο ένας και μοναδικός φούρνος του χωριού δεν είχε νερό καθαρό  για να ζυμώσει ψωμί και για να μην μείνει το χωριό χωρίς ψωμί δώσαμε νερό μέσα από τις εγκαταστάσεις του Νερόμυλου.

 

Απαράδεκτο για μια επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑΘ η οποία εννοείται ότι πουλάει νερό για χρήση μόνο ύδρευσης.

 

Θα σας το ξαναπώ δήμαρχε Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έννομο συμφέρον δεν έχετε μόνο εσείς αλλά και εμείς.........