Στη Φλωρεντία της Ιταλίας βρέθηκε στις 11-12 Νοέμβριου το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Καρατσιουμπάνης.

 

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ (ΕΚΦ) στη Φλωρεντία.

 

Η ελληνική παρουσία στο 1ο ΕΚΦ τον Νοέμβριο του 2002, ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Οι οργανώσεις που συμμετείχαν έπαιξαν κομβικό ρόλο στη μετέπειτα συγκρότηση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης πήρε μέρος στη συνάντηση των κοινωνικών κινημάτων.

 

Στο χαιρετισμό του ενώπιον εκατοντάδων εκπροσώπων 155 κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων από 25 χώρες, δήλωσε:

 

"Καλούμαστε εκπρόσωποι κινημάτων, της κοινωνίας των πολιτών και πολιτικών κομμάτων 20 χρόνια μετά το πρώτο ΕΚΦ να συγκροτήσουμε ξανά το ευρωπαϊκό μέτωπο για την υπεράσπιση της ειρήνης και ενός διεθνούς αντιπολεμικού κινήματος που θα ζητά το τερματισμό του πολέμου.

 

Τα θέματα που συζητούσαμε πριν 20 χρόνια στη Φλωρεντία, παραμένουν επίκαιρα. Η ειρήνη, η προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, τα δικαιώματα των προσφύγων και το κράτος δικαίου σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

 

Σε αυτό το μονοπάτι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι στο πλευρό σας και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε αυτούς τους αγώνες για μια άλλη Ευρώπη αλληλεγγύης και ειρήνης.”

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο Γ. Καρατσιουμπάνης είχε διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους αντιπολεμικών κινημάτων, συνδικάτων, και πολιτικών οργανώσεων απο πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

(δελτίο Τύπου)