Το μεσημέρι του Σαββάτου 12/11, με βροχερό καιρό αλλά και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, 12 μέλη του ΘΑΣ.Ο.Σ ξεκίνησαν μια περιπετειώδη ανάβαση από το χωριό της Ποταμιάς περί τα 110 μέτρα με στόχο το καταφύγιο Γιάννης Παναγιώτου στα 910 μέτρα.

 

 

Απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή καθώς λάσπες και βρεγμένες πέτρες καθιστούσαν το έδαφος αρκετά ολισθηρό. Ανεβαίνοντας η βροχή κόπασε και έδωσε τη θέση της στον αέρα!

 

 

Τα μέλη της ομάδας εμψυχώνουν το ένα το άλλο και προχωρούν.

 

 

Καθώς κερδίζουν ύψος ο αέρας δυναμώνει και μπαίνουν σε πυκνή ομίχλη. Το καταφύγιο φάνηκε όταν πια πλησίασαν σε απόσταση μερικών μέτρων.

 

 

Η διανυκτέρευση εκεί ήταν μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία! Το σκοτάδι έξω βαθύ και η ξυλόσομπα κρατούσε ζεστό τον χώρο μέσα στο καταφύγιο.

 

 

Το επόμενο πρωί η ομίχλη ήταν ακόμα πολύ έντονη και γι’ αυτό δεν πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες σηματοδότησης των μονοπατιών προς την κορυφή του προφήτη Ηλία. Πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, η ανάβαση στην κορυφή, στα 1200 μέτρα.

 

 

Παρά την δεύτερη μέρα κακοκαιρίας η χαρά και ο ενθουσιασμός της ομάδας ήταν εμφανής όταν φτάσανε στην κορυφή!

 

 

Στο δρόμο της επιστροφής ο ήλιος έκανε επιτέλους την πρώτη του εμφάνιση και η κοπιαστική κατάβαση, με αρκετό βάρος τους ώμους, στέφθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής.

 

 

Την μεγάλη έκπληξη έκαναν οι δύο μικροί ‘’εκκολαπτόμενοι’’ πεζοπόροι που παρά τις συνθήκες, με τη συνοδεία του πατέρα τους, πραγματοποίησαν τόσο την ανάβαση όσο και την κατάβαση με ασφάλεια και ενθουσιασμό. Η διήμερη ανάβαση γέμισε μικρούς και μεγάλους πεζοπόρους με εμπειρίες και γνώση. 

 

 

ελτίο Τύπου)