Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου Ανέστης Τσαβδαρίδης παρουσιάζει κάποια στοιχεία για τα προβλήματα των παιδικών σταθμών στην περιοχή του Παγγαίου.

 

Αναλυτικά:

 

« ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ  ΣΤΑΘΜΟΙ»  ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ

 

Η σιωπή και η ανοχή δεν είναι η  απάντηση στο  μεγάλο αυτό πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και ανέργους γονείς του Δήμου Παγγαίου.

 

Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν  απαντήσεις για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

 

Γιατί την περίοδο 2021/22 στους Δημοτικούς  Παιδικούς Σταθμούς Παγγαίου φιλοξενούνταν συνολικά 264 παιδιά ενώ τη φετινή περίοδο 2022/23 φιλοξενούνται μόνο 196.

 

Γιατί την περίοδο 2021/22 φιλοξενούνταν  95 βρέφη  σε 5 Σταθμούς ενώ τη φετινή  περίοδο 2022/23 φιλοξενούνται μόνο  52 σε 3 Σταθμούς;

 

Ενδεικτικό παράδειγμα: Στον Παιδικό Σταθμό Αγ. Ανδρέα οι αιτήσεις για τα βρέφη φέτος ήταν 30 και έγιναν δεκτές μόνο 13.

 

Γιατί λειτουργούν Παιδικοί Σταθμοί  με ελάχιστο αριθμό παιδιών και δεν μετακινείται προσωπικό σε άλλους Σταθμούς με   μεγάλες  δυνατότητες  που  απορρίπτουν αιτήσεις;

 

Τι γίνεται με του Παιδικούς Σταθμούς δυο πολύ μεγάλων οικισμών , Ν. Περάμου και Ελευθερών που η Δημοτική Αρχή έκλεισε ενώ οι ανάγκες ήταν και είναι τεράστιες .

 

Υπάρχουν εργαζόμενοι που ανέλαβαν ευθύνες οι οποίες δεν τους αναλογούσαν και «πλήρωσαν» για αυτές;

 

Παρόμοια ερωτήματα έθεσα στον Δήμαρχο Παγγαίου και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου ”Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. 

 

Δυστυχώς δε γίναμε σοφότεροι όσοι ακούσαμε τις απαντήσεις, οι οποίες περιορίστηκαν σε μερικά σχόλια για μεγάλες δαπάνες.