Με δυο σοβαρά περιστατικά βλαβών ήρθε αντιμέτωπη η ΔΕΥΑ Καβάλας το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης 1 Νοεμβρίου.

 

Και οι δυο βλάβες προκλήθηκαν στην ίδια περίπου περιοχή (Εμμανουήλ Μπενάκη) όπου δυο διαφορετικές εργολαβικές εταιρίες εκτελούν έργα επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών.

 

Οι εταιρίες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες από τη ΔΕΥΑΚ να εκτελούν σκαπτικές εργασίες το αργότερο μέχρι τις 13:00 ή 13:30 κάθε μεσημέρι ώστε να είναι καθόλη τη διάρκεια των εργασιών παρών τεχνητής της δημοτικής επιχείρησης για καθοδήγηση.

 

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, όποιο ατύχημα κι αν σημειωθεί θα υπάρχει άμεσα διαθέσιμο προσωπικό για αποκατάσταση της υδροδότησης σε πολύ λίγο χρόνο.

 

Οι εταιρίες συμφώνησαν ότι από εκείνη την ώρα και μετά θα κάνουν μόνο εργασίες αποκατάστασης και όχι τομές στο οδόστρωμα.

 

Η συμφωνία φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε και έτσι δυο διαφορετικές εταιρίες έκαναν σήμερα το ίδιο παράπτωμα. Συνέχισαν να τρυπούν το δρόμο αλλά στα τυφλά, χωρίς παρουσία τεχνικού.

 

Και τις δυο φορές χτύπησαν πάνω σε κομβικά σημεία του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση το μεσημέρι και στη συνέχεια το απόγευμα στην λεγόμενη δεύτερη ζώνη που καλύπτει τα μη παραλιακά σημεία των κεντρικών και ανατολικών περιοχών.

 

Η υδροδότηση έχει μεν αποκατασταθεί αλλά η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή.

 

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ έκανε σχετικές αναφορές στην αστυνομία και η υπόθεση θα έχει και συνέχεια.

 

Οι εργολάβοι των οπτικών ινών προσπαθούν να τελειώσουν έργα μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες μεν, αλλά ο τρόπος εκτέλεσης των έργων θέτει σε κίνδυνο τα υπόλοιπα δίκτυα.