Την Παρασκευή 09-10-2015 και ώρα 19:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας εκδήλωση-ομιλία με αντικείμενο τις περικοπές των συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων (Ι.Κ.Α., Δημόσιο, Ο.Α.Ε.Ε. κλπ), οι οποίες κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

 

Στην εκδήλωση αυτή θα ενημερωθούν τα σωματεία συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών φορέων της περιοχής μας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος συνταξιούχος για την παραπάνω απόφαση και τη δυνατότητα κατάθεσης ομαδικών αγωγών από τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Δικηγόροι-Εργατολόγοι Λεωνίδας Γ. Παππάς και Σουλτάνα Π. Ελευθεριάδου.
 

 

Σε δηλώσεις τους οι παραπάνω ομιλητές τόνισαν τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά από τότε που εφαρμόστηκαν οι μνημονιακοί νόμοι και οι αντίστοιχες περικοπές στις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών που ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την δικαστική δικαίωση των συνταξιούχων και για την δικαστική διεκδίκηση των παράνομων περικοπών στις συντάξεις τους την τελευταία 2ετία.

 

Πολλές φορές οι συνταξιούχοι της ευρύτερης περιοχής μας ρωτούσαν εάν θα έπρεπε να κινηθούν δικαστικά και εμείς τους συνιστούσαμε ψυχραιμία, προσδοκώντας αυτό που πλέον είναι γεγονός, δηλαδή απόφαση από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

 

Πλέον, είναι η ώρα των συνταξιούχων. Κανένας συνταξιούχος δεν πρέπει να λείψει από αυτήν την μάχη των ομαδικών αγωγών, ιδιαίτερα δε από την στιγμή που η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε τις συγκεκριμένες περικοπές των Ν. 4051/2012 και 4093/2012 παράνομες και αντισυνταγματικές».